ARSENAL DOŽIVEO TRI UZASTOPNA PORAZA: Gradski rival idealan za prekid crne serije ''tobdžija''

V.M.

20. 01. 2024. u 09:08

U standardnom premijerligaškom terminu od 13:30 po našem vremenu Arsenal će u malom londonskom derbiju ugostiti Kristal palas na ''Emirejtsu''.

АРСЕНАЛ ДОЖИВЕО ТРИ УЗАСТОПНА ПОРАЗА: Градски ривал идеалан за прекид црне серије тобџија

Foto Profimedia

Zimska pauza je došla u pravo vreme za domaćina koji je u potpunosti posrnuo na kraju 2023. godine, pobedio je samo jedanput na poslednjih sedam mečeva, a današnji susret dočekuje u negativnoj seriji od tri vezana poraza.

Menadžer Mikel Arteta je pod velikim pritiskom, a isto se može reći i za napadače ekipe jer je Arsenal za vreme te gubitničke serije uputio čak 61 udarac ka golu protivnika i samo je jedanput zatresao mrežu.

Zbog toga su britanski mediji na početku prelaznog roka povezivali ''tobdžije'' sa Vlahovićem i Ajvanom Tonijem, ali izgleda da od njihovih dolazaka nema ništa i baskijski stručnjak će morati da radi sa onim što ima na raspolaganju.

I pored tih slabih nastupa, londonski velikan se zadržao u vrhu tabele, trenutno je četvrti i zaostaje ''samo'' pet bodova za vodećim Liverpulom koji mu je upravo naneo poslednjih poraz pre 11 dana kada ga je savldao u FA kupu sa 2:0.

Dobru priliku da prekine post Arsenal će imati danas jer mu na noge dolazi Kristal palas kojeg je pobeđivao na poslednja tri međusobna duela, uključujući trijumf iz drugog kola kada su na ''Selhurst parku'' slavili pogotkom Odegarda sa bele tačke.

Takođe, Palas ovo kolo započinje na 14. mestu, a Arsenal veoma dobro igra protiv timova iz donjeg doma i ove sezone je pobeđivao sve ekipe koje se nalaze između 14. i 20. mesta na tabeli.

Što se tiče samog gosta, on je imao dosta manje vremena za odmor jer je preko nedelje igrao reprizni meč trećeg kola FA kupa protiv Evertona i napustio je ''Gudison park'' pognute glave (0:1).

Poslednji ligaški meč ''orlovi'' su odigrali još u decembru mesecu prošle godine kada su bili bolji od Brentforda, a ako danas uspeju da šokiraju Arsenal i odnesu tri boda sa ''Emirejtsa'' to će biti prvi put još od aprila meseca da vežu dve pobede u prvenstvu.

Ipak, to je sve teorija, a u praksi će to biti veoma teško učiniti jer se Palas baš muči u londonskim derbijima ove kamapnje i od svih londonskih ekipa je osvojio najmanje bodova u obračunima timova iz prestonice.

Takođe, zdravstvena situacija im ne poraže i menadžer Roj Hodžson danas neće moći da računa na ponajboljeg igrača Majkla Olisea, Holdinga, Dukurea, Vorda i Ajua.

Kod domaćina meč će propustiti Elneni,Tomijasu, Parti Timber i Vieira, dok je pod upitnikom Zinčenko.

Verujemo da je došlo vreme da Arsenal prekine crnu seriji i slavi u malom gradskom derbiju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave