ZICER ZA DOMAĆINA NA OTVARANJU AFRIČKOG KUPA NACIJA: ''Slonovi'' su jedni od glavnih favorita za osvajanje turnira!

V.M.

13. 01. 2024. u 11:55

U prvoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Afričkog kupa nacija, Obala Slonovače će ukrstiti koplja sa Gvinejom Bisau na stadionu ''Alasan Utara'' (21:00).

ЗИЦЕР ЗА ДОМАЋИНА НА ОТВАРАЊУ АФРИЧКОГ КУПА НАЦИЈА: Слонови су једни од главних фаворита за освајање турнира!

Foto: Profimedia

Iako je bez nekoliko zvučnih imena poput Vilfrida Zahe i Erika Baija, Obala Slonovače je kao domaćin turnira jedan od glavnih favorita za osvajanje titule.

Pored ovih timova u grupi ''A'' se nalaze Nigerija i Ekvatorijalna Gvineja, a kako dalje prolaze dve prvoplasirane reprezentacije uz četiri najbolje trećeplasirane, pobeda na večerašnjem duelu bi značila veliki korak ka narednoj fazi.

Pod pritskom su ''slonovi'' koji su sigurno veliki favoriti na ovom susretu, a vredi istaći da domaćin nije izgubio na otvaranju Afričkog kupa nacija u 21. veku tako da je tradicija na njihovoj strani.

Četa Žan-Luja Gaseta dolazi na turnir u dobroj formi pošto je izgubila samo jedan od poslednjih deset mečeva (šest pobeda, tri remija) i nadaju se da po prvi put još od 2015. kada su bili šampioni mogu dogurati do same završnice jer od tada nisu prošli dalje od četvrtfinala.

Snaga Obale Slonovače je svakako u veznom redu koji će predvotiti Kesi, Sangare i Seko Fofane od kojih se očekuje da nose ekipu na ovom turniru.

Rival će im biti Gvineja Bisau koja nikada nije igrala u nokaut fazu Afričkog kupa nacija. Gostima će ovo biti četvrti uzastopni turnir na kojem se takmiče, ali vredi istaći da nisu upisali nijednu pobedu na prethodna tri.

Pošto se nalaze u veoma teškoj grupi, od njih se ne očekuje mnogo, ali možda je to upravo dobra stvar za izabranike menadžera Kandea koji će svoju šansu večeras tražiti preko kontra-napada i prekida.

Očekujemo da domaćin dobro otvori turnir i ostvari rutinsku pobedu pred svojim navijačima na stadionu ''Alasan Utara''.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,48)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije