LUKA JOVIĆ JE ZNATNO PODIGAO NIVO IGRE: Hoće li ga Pioli uvrstiti u startnih 11 protiv Rome?

V.M.

14. 01. 2024. u 12:27 >> 12:27

U derbiju 20. kola Serije A fudbaleri Milana će ugostiti vučicu iz Rima (20:45).

ЛУКА ЈОВИЋ ЈЕ ЗНАТНО ПОДИГАО НИВО ИГРЕ: Хоће ли га Пиоли уврстити у стартних 11 против Роме?

FOTO: Profimedia

Oba tima dočekuju ovaj meč nakon poraza jer su preko nedelje bili neuspeši u Kupu Italije. Rosoneri nisu uspeli da sačuvaju prednost protiv Atalante koju im je doneo Leao i boginja provincije je pogocima Kopmajnersa došla do preokreta na ''San siru'' i plasirala se u polufinale.

Možda još gore je prošla Roma koja ne samo da je poražena od svog večitog rivala Lacija (0:1), već je i ostala bez najboljeg igrača Paula Dibale koji je napustio teren na poluvremenu i očekuje se da propusti današnji meč.

Sada fokus prebacuju na Seriju A gde se u boljoj situaciji nalazi Milan koji je treći na tabeli i realno gledano je jedina ekipa koja može da se pridruži Interu i Juventusu u borbi za titulu.

Četa Stefana Piolija je ovo kolo dočekala sa devet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Inter, ali u poslednje vreme je pokazala da može da odži tempo koji zadaje lider jer je na minulih sedam mečeva sakupila veoma dobrih 16 bodova (pet pobeda, remi i poraz).

Posebno je nivo igre u poslednje vreme podigao Luka Jović, sjajni Srbin je postigao pet golova na poslednjih sedam utakmica, ali treba napomenuti da ja na tim mečevima proveo 350 minuta na terenu, tako da u proseku daje gol na 70 odigranih minuta.

Sa druge strane, Roma je doživela veliki pad krajem decembra meseca, ostvarila je samo jednu tekmu na minulih pet utakmica, ali zbog slabih igara ostalih timova oko nje zaostaje samo četiri boda za četvrtoplasiranom Fiorentinom.

Ono što je posebno zabrinjavajuće kod vučice su nastupi na gostovanjima, naime na devet utakmica na strani ostvarili su samo dve pobede što je zaista premalo za ekipu koja želi da se vrati u Ligu šampiona.

Menadžer ekipe Žože Morinjo je svestan da njegova ekipa može bolje, ali je na pres konferenciji pre ovog meča izjavio da njegov tim ne poseduje kvalitet koji imaju timovi iz samog vrha tabele.

To se pogotovo može reći kada Dibala nije na terenu, Argentinac je ubedljivo najbolji igrač u redovima đalorosa koji izgedaju potpuno bezidejno kada on nije u igri.

Ono što takođe vredi istaći je to da ''gospodin posebni'' nikada u svojoj karijeri nije porazio Stefana Piolija i na pet njihovih međusobnih duela Italijan je tri puta slavio, dok su dva puta igrali remi.

Kada Roma i Milan ukrštaju koplja goleade su redovna pojava, na devet od poslednjih deset susreta oba tima su tresla mrežu, a to je bio i slučaj početkom septembra kada su rosoneri slavili sa 2:1 u prestonici.

Što se tiče izostanaka gosti će pored Dibale biti bez Uara, Ejbrahama, Smolinga, Azmuna i Endike.

Kod domaćina utakmicu će propustiti Benaser, Čukvuezu, Pobega, Tomori, Čao, Sportijelo i Tomori.

I pored poraza u Kupu Italije, Milan je u boljem ritmu i očekujemo da pobedi Romu koja punih sedam godina nije slavila u gradu mode.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 4,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu