''DERBI DELA KAPITALE'': Povrede glavnih igrača Lacija otvaraju Romi vrata polufinala Kupa Italije?

V.M.

10. 01. 2024. u 08:02

DANAS ćemo od 18 časova imati priliku da gledamo drugi ovosezonski ''Derbi dela Kapitale''. Kao i na prošlom, Lacio će biti domaćin, a pobednik će se plasirati u polufinale Kupa Italije gde ga čeka obračun sa Juventusom ili Frozinoneom.

ДЕРБИ ДЕЛА КАПИТАЛЕ: Повреде главних играча Лација отварају Роми врата полуфинала Купа Италије?

Foto Profimedia

Rivalstvo između večerašnjih protivnika je jedno od najvećih na svetu, retko koji navijači se mrze kao ovi i videćemo ko će imati prevlast u prestonici nakon poslednjeg zvižduka 182. izdanja velikog derbija.

Sigurno da se u boljoj formi nalazi Lacio koji igra odlično u poslednje vreme, formu sa kraja 2023. je preneo u 2024. godninu, tako da ovaj susret dočekuje u seriji od tri vezana trijumfa.

Niz je započeo protiv Empolija, a zatim je bio bolji od Frozinonea i Udinezea. Tim pobedama počeo je da se penje na tabeli i sada zauzima sedmo mesto sa 30 osvojenih bodova.

Za navijače je posebno bitan trijumf bio protiv Udinezea (3:1) proteklog vikenda, jer su nakon njega posle dugo vremena pretekli Romu koja se nalazi na osmoj poziciji sa sakupljenim poenom zaostatka u odnosu na gradskog rivala.

Vučica je imala niz teških utakmica, sastala se sa ekipama poput Juventusa, Napolija, Atalante i Bolonje, ali jedna pobeda na poslednjih pet ligaških mečeva sigurno neće zadovoljiti velikana koji cilja da se vrati u Ligu šampiona.

Za vikend su đalorosi mogli do sva tri boda protiv Atalante iako su gubili nakon uvodnih pet minuta, brzo su se vratili u meč preko Dibale koji je bio precizan sa bele tačke, ali nisu uspeli da iskoriste inicijativu koju su imali u drugom delu igre pa su morali da se zadovolje bodom (1:1).

I pored dosuđenog penala, sudija Aureljano je imao par sumnjivih odluka na koje je Morinjo naravno imao šta da kaže, pa i ne čudi što je ''gospodin posebni'' u svom stilu isključen u 84. minutu utakmice.

Večeras ćemo gledati drugi ovosezonski obračun Rome i Lacija, prvi put su se susreli sredinom novembra meseca i može se reći da je viđen jedan od gorih derbija u skorijoj istoriji koji je završen rezultatom 0:0.

Nadamo se da će večeras biti dosta zanimljivije, ali izostanci fudbalera mogu dosta uticati na to, a njih pogotovo ima u redovima ''nebeskoplavih''.

Očekuje se da meč propuste nosioci igre, Imobile i Luis Alberto koji ne igraju već par nedelja, ali i dalje nisu definitivno otpisani sa derbija, a pored njih bi trebalo meč da propusti i Felipe Anderson čija je sudbina u klubu pod znakom pitanja.

Sa druge strane, Morinjo standardno ne može da računa na Ejbrahama i Smolinga, kojima će se na tribinama pridružiti Renato Sančez.

Što se tiče samog Kupa Italije, oba tima su odigrala jedan meč do sada. Lacio je bio bolji od Đenove pogotkom Genduzija (1:0), dok je Roma posle preokreta savladala Kremoneze sa rezultatom 2:1.

Iako vučica kao gost nije slavila u ''Derbi dela Kapitaleu'' još od 2016. godine, verujemo da će danas ostati neporažena, barem u regularnom delu utakmice, jer mislimo da će izostanci bitnih igrača znatno uticati na kvalitet igre Lacija koji je imao dosta sreće za vreme pobedničkog niza i očekujemo da će ga ona baš večeras napustiti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?