"BOGINJA PROVINCIJE" SE REDOVNO GOSTI NA OLIMPIKU: Morinjove "igre" prošli put nisu pomogle "vučici" da izbegne poraz

O. M.

07. 01. 2024. u 10:30

U derbi meču 19. kola italijanske Serije A, ove nedelju od 20 časova i 45 minuta na "Olimpiku" ekipa Rome dočekuje Atalantu.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ СЕ РЕДОВНО ГОСТИ НА ОЛИМПИКУ: Морињове игре прошли пут нису помогле вучици да избегне пораз

Foto: Profimedia

"Vučica" je sedma na tabeli sa 28 bodova, dok je "boginja provincije" s poenom više na poziciji iznad današnjeg rivala.

Iako Roma nije ozbiljan kandidat za osvajanje titule, ekipa Žozea Morinja je do sada imala sezonu za pohvalu, posebno kada su u pitanju njihovi nastupi na domaćem terenu. Roma zaostaje samo pet bodova za četvrtim mestom, što je pozicija koja bi joj obezbedila plasman u Ligu šampiona.

Roma je pobedila u dve od poslednje tri utakmice u svim takmičenjima, uključujući trijumf od 2:0 na Olimpiku protiv aktuelnog šampiona Napolija, kao i pobedu od 2:1 protiv Kremonezea u Kupu Italije u sredu. Izgubila je u tom periodu od Juventusa, golom Adrijena Rabijoa na asistenciju srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića.

"Vučica" je veoma sigurna na "Olimpiku" cele sezone. Ostvarila je deset pobeda u svim takmičenjima, uz dva nerešena i samo jedan poraz, još iz trećeg kola Serije A protiv Milana. 

Međutim, Roma već godinama ima problem kada na Olimpiko dolazi Atalanta. "Boginja" je ovde u poslednjih deset susreta osvtvarila po četiri pobede i nerešene, uz samo dva poraza. Prošle godine bilo je 1:0 za goste golom Skalvinija u 35. minutu. 

Žoze Morinjo je pokušao sve da izvuče bar bod iz tog meča ali je učinio medveđu uslugu svom timu pošto je zbog stalnih prigovora i provokacija u 57. minutu dobio direktan crveni karton.

Atalanta je sredinom novembra ušla u kratkotrajnu krizu rezultata iz koje je izašla serijom od pet pobeda u šest utakmica, uključujući i trijumf nad Milanom. Atalanta je u sredu slavila kod kuće u Kupu Italije protiv Sasuola sa 3:1, a samo nekoliko dana pre toga je u ligi pobedila Leče sa 1:0.

U ovom periodu izgubila je samo na gostovanju Bolonji i to minimalnim rezultatom a mediji na ostrvu kao glavnog krivca za taj poraz istakli su golmana "boginje" Karnesekija.

Trener "boginje" Đanpjero Gasperini neće moći na ovom meču da računa na najboljeg igrača ekipe Ademolu Lukmana koji je sa reprezentacijom Nigerije na Afričkom kupu nacija pa će mu glavni adut u meču protiv Rome biti Đanluka Skamaka, izdanak omladinske škole "Vučice". Gasperini od njega očekuje mnogo čim ga je protiv Sasuola odmarao do 78. minuta, kada ga je uveo u igru umesto mladog napadača Milana na kaljenju u Atalanti, Belgijanca Šarla de Ketelarea koji ćre mu verovatno danas praviti društvo u špicu.

I Murinjo je u kup-meču protiv Kremonezea odmarao nekoliko prvotimaca. PAolo Dibala ušao je u igru na poluvremenu ali mu je i 45 minuta bilo dovoljno da zatrese mrežu. Drugi pogodak postigao je Romelu Lukaku i treba očekviati da ovaj dvojac počne protiv Atalante. Oni su ove sezone zajedno učestvovali u 19 od 30 Rominih golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!