KATALONCI DRŽE KORAK SA REAL MADRIDOM: "Jorgandžije" moraju da prekinu seriju poraza ako žele da ostanu u trci

O. M.

03. 01. 2024. u 08:50

ĐIRONA će dočekati Atletiko Madrid u derbiju devetnaestog kola La lige.

КАТАЛОНЦИ ДРЖЕ КОРАК СА РЕАЛ МАДРИДОМ: Јорганџије морају да прекину серију пораза ако желе да остану у трци

FOTO: Profimedia

Poslednja utakmica subotnjeg programa španskog fudbalskog šampionata na programu je od 21 čas i 30 minuta.

Teško da je iko na startu sezone, početkom avgusta, verovao da će Đirona u 2024. godinu ući deleći prvo mesto sa velikim Real Madridom i sa sedam bodova više od Atletiko Madrida i Barselone. Naročito to nije moglo da se nasluti posle prvog kola u kome je, istina, ostvaren vredan remi na gostovanju Sosijedadu. Ali, usledila je serija od šest pobeda pre nego što su "crveni i beli" upisali za sada jedini poraz sezone, na gostovanju Real Madridu. Već sledeće nedelje, kao da ih taj poraz nije mnogo uznemirio, nastavlili su fudbaleri malog katalonskog kluba sa pobedama.

Nema sumnje da su ambicije rasle sa dobrim igrama, a verujemo da se svi u klubu potajno nadaju da će do kraja šampionata igrati u istom ritmu, i osvojiti prvu titulu u istoriji. Usledila je nova serija od šest pobeda, kao deo niza od 12 utakmica bez poraza - 10 pobeda i dva remija, koja još traje.

Ukupno četrnaest pobeda, tri remija i jedan jedini poraz. Domaći mogu da žale što su propustili dva boda u prethodnom kolu, kada su na teškom gostovanju protiv Betisa imali prednost od 1:0 do samog kraja meča, tačnije 89. minuta kada su zeleno-beli stigli do izjednačenja i boda koji će im značiti u borbi za plasman u evrokupove.

Sve do katalonskog derbija, na gostovanju slavnoj Barseloni, hejteri su možda mogli da se žale i ističu da je Barselona imala lake protivnike, ali kada je ekipa Mičela Sančeza sa 4:2 savladala aktuelne šampione i poslednjem nevernom Tomi moralo je biti jasno da je Đirona tim na koji se mora računati u kalkulacijama za vrh tabele.

Madridske "jorgandžije" su novi izazov, možda i veći od Reala i Barselone, jer Đirona je i ranijih godina znala da iznenadi dva najveća španska kluba, ali trećeg nikada nije uspela da pobedi, a vezala je tri poraza u takmičarskim utakmicama.

S druge strane, Atletiko Madrid, nakon uspešnog odigravanja grupne faze Lige šampiona i osvajanja prvog mesta, može u potpunosti da se posveti nacionalnom šampionatu do sredine februara kada igra osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja protiv lidera Serije A, Intera iz Milana. Atletiko je na trećoj poziciji uoči derbija sa Đironom, sedam bodova zaostatka za današnjim protivnikom i gradskim rivalom Realom.

Glavni problem tima iz Madrida ove sezone su gostovanja i to je najveći uzrok velikog zaostatka u odnosu na lidera šampionata. Atletiko je van svog Metropolitana osvojio skromnih deset bodova, a ako žele da ostanu u trci za titulu, "jorgandžije" moraju da počnu da pobeđuju na strani. Za početak, treba barem da prekinu niz od tri poraza u gostima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024