SRPSKI DERBI U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Mitrović i Milinković Savić kombinovano postigli četiri gola na poslednjoj utakmici

V.M.

29. 12. 2023. u 12:24 >> 12:24

SRBI će biti u glavnim ulogama na ''Princ Faisal bin Fahd stadionu'' gde će u malom gradskom derbiju 19. kola Profesional lige Al Feiha dočekati prvoplasirani Al Hilal (16.00).

СРПСКИ ДЕРБИ У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ: Митровић и Милинковић Савић комбиновано постигли четири гола на последњој утакмици

Screenshot / AlHilal

Oba današnja rivala u svojim redovima imaju po dva Srbina, tako da se ovo može nazvati malim srpskim derbijem. Kod domaćina je to golman Vladimir Stojković, kao i šef struke Vuk Rašović, dok dres ''plavog talasa'' nose Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić.

Dosta uspešnije ide aktuelnim reprezentativcima čija je ekipa za klasu jača od svih ostalih u ligi, što se i da videti na terenu, tako da ne čudi što su neporaženi u dosadašnjem toku prvenstva i zauzimaju prvo mesto na tabeli sa sedam poena prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Al Nasr.

Glavni razlog za sjajne rezultate Al Hilala je Aleksandar Mitrović koji igra kao u transu od kada je letos došao u Saudijsku Arabiju. Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije ne prestaje da trese mreže i na 25 utakmica je postigao 24 pogotka uz pet podeljenih asistencija.

Iako je ponovo bio precizan u prošloj utakmici protiv Abe, glavnu ulogu je prezeo drugi uzdanik Dragana Stojkovića Piksija Sergej Milinković Savić koji je u pobedi od 7:0 postigao prvi het-trik u karijeri.

Bivši igrac Lacija je i ranije pružao dobre partije, pogotovo u oktobru kada je proglašen za igrača meseca u Profesional ligi, ali ovo mu je sigurno bila najbolja utakmica od kada je pojačao azijskog velikana.

Pored Sergeja i Mitrovića, brojna zvučna imena igraju za goste poput Rubena Neveša, Kulibalija, Malkoma... a sa klupe ih predvodi čuveni portugalski stručnjak Žorž Žezus koji je sjajno ukomponovao ekipu kojoj je pobeda nad Abom bila 19. u nizu u svim takmičenjima.

Težak zadatak da zaustavi svog razigranog gradskog rivala imaće Al Feiha koja se nalazi u kontraritmu. Nakon solidnog otvaranja prvenstva zapala je u krizu i doživela je četiri uzastopna poraza zbog kojih je pala na 11. mesto na tabeli.

U poslednjem kolu domaćin je poražen od Al Halidža sa 3:0 i to je bio drugi uzastopni meč na kojem nije zatresao mrežu, jer je pre toga bolji od njega bio Al Ahli (0:4).

Veliki su autsajderi i teško da će danas moći do boda, ali Vladimir Stojković je kroz svoju karijeru pokazao da ume da ''spusti roletnu'' kada je najteže i on će biti najveća uzdanica Vuka Rašovića u ovom malom gradskom derbiju.

Al Hilal je postigao čak 57 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja i verujemo da će njegova navala biti pretežak zadatak za domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu