TERORU ALEKSANDRA MITROVIĆA SE NE NAZIRE KRAJ: Sjajni Srbin tresao mrežu na osam vezanih utakmica Profesional lige

V.M.

21. 12. 2023. u 10:49 >> 10:49

ALEKSANDAR MITROVIĆ će pokušati da nastavi golgeterski niz kada na otvaranju 18. kola saudijskog prvenstva vodeći Al Hilal ugosti Abu (19.00).

ТЕРОРУ АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА СЕ НЕ НАЗИРЕ КРАЈ: Сјајни Србин тресао мрежу на осам везаних утакмица Професионал лиге

Foto: Profimedia

Srpski centarfor se nalazi u strahovitoj formi i igra fudbal života, a to je ponovo pokazao pre nekoliko dana kada je u pobedi Al Hilala nad Al Vehdom potvrdio trijumf nakon što je Abdulhamid doveo ''plavi talas'' u prednost (2:0).

To je osmi uzastopni ligaški meč na kojem je Aleksandar Mitrović zatresao mrežu, a generalno mu je to bio 15. prvenstveni pogodak u sezoni i sada ima samo jedan postignut gol manje od najboljeg strelca Profesional lige, Kristijana Ronalda.

Tim je preko leta formiran tako da apsolutno prva zvezda bude Nejmar, ali nakon povrede Brazilca na samom startu sezone, u prvi plan je iskočio Mitrović koji je dokazao da je trenutno najbolji fudbaler u Saudijskoj Arabiji, što nije mala stvar jer tamo igraju velikani poput Ronalda, Benzeme, Kantea...

Dosta mu pomaže i činjenica da je Al Hilal za klasu najbolji tim u ligi, u svom sastavu pored njega ima igrače poput Rubena Neveša, Malkoma, Sergeja Milinkovića Savića i Kulibalija, pa i ne čudi što nakon 17. odigranih kola zauzimaju prvo mesto na tabeli sa čak deset poena prednosti u odnosu na gradskog rivala Al Nasr koji je odigrao meč manje.

Menadžer Žorž Žezus radi fantastičan posao, pronašao je svakom igraču u ulogu i iskusni Portugalac je jedan od glavnih razloga za neverovatan niz od 18 vezanih pobeda u svim takmičenjima u kojem se trenutno nalazi ''plavi talas''.

Ono što je još impresivnije je gol-razlika domaćina koji je za vreme te serije postigao čak 51 pogodak, a samo je tri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Veliki su favoriti i da dođu do 19. vezanog trijumfa, jer danas za rivala imaju Abu koja se ozbiljno muči od samog starta sezone.

To se najbolje vidi na poslednjih pet utakmica na kojima je doživela četiri vezana poraza pred prošlonedeljni remi sa Hazemom.

Ipak, ni taj prekid crne serije nije bio dovoljan da se gosti izdignu iz zone ispadanja, pa su trenutno 16. na tabeli sa dva poena zaostatka u odnosu na Al Rijad koji je prvi tim iznad crte.

Istorijat međusobnih duela je takođe na strani Al Hilala koji je večerašnjeg rivala savladao četiri puta zaredom, a mi mislimo da će to učiniti i po peti put.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)