''LISICE'' DOLAZE U BIRMINGEM PO TRI BODA: Četa Vejna Runija konačno prekinula post

V.M.

18. 12. 2023. u 12:01

U poslednjoj utakmici 22. kola engleskog Čempionšipa, Birmingem će na ''Sent Endruzu'' dočekati prvoplasirani Lester (21:00).

ЛИСИЦЕ ДОЛАЗЕ У БИРМИНГЕМ ПО ТРИ БОДА: Чета Вејна Рунија коначно прекинула пост

Foto: Profimedia

Oba tima su prošle nedelje slavila tako da u dobrim atomsferama dočekuju ovaj meč, Birmingem je pokupio očajnički potrebne poene protiv Kardifa (1:0), dok je Lester teže nego očekivano savladao Milvol (3:2).

Menadžer Vejn Runi je bio pod velikim pritiskom u poslednje vreme, pričalo se da bi mu meč sa Kardifom mogao biti poslednji, ali njegovi izabranici su pružili najbolju partiju od kada je čuveni fudbaler preuzeo tim i zasluženo slavili.

Runi je tim trijumfom osigurao sebi još malo vremena na klupi ''plavaca'', ali moraće brzo da pronađe način da prodrma svoje igrače kojim je poručio da težak posao tek predstoji pred njima posle meča sa Kardifom.

To im je bila tek druga pobeda na deset mečeva na koliko ih je vodio popularni Vaza, tako da ne čudi pesimizam kod navijača kojima i dalje nije jasno zašto je menadžer Džon Justas smenjen je se ekipa tada borila za plej-of, a sada je samo na šest bodova od zone ispadanja.

Sa druge strane, Lester igra perfektno ove sezone. Prvi je na tabeli sa 52 osvojena boda i ekspresan povratak u elitu je realnost za ''lisice'' koje su prošle sezone iznenađujuće ispale iz Premijer lige.

Dovođene Enca Mareske na klupu se ispotavilo kao pun pogodak, ekipa igra sjajno, a trijumfom nad Milvolom oborila je rekord lige kao tim koji je osvojio najviše poena posle 21. odigranog kola u istoriji Čempionšipa od njegovog rebrandiranja 2004. godine.

Prva dva mesta vode u Premijer ligu, a gosti večeras imaju priliku da se trijumfom odvoje na velikih +13 u odnosu na trećeplasirani Lids.

Verujemo da je Lester dosta kvalitetnija ekipa, ali treba biti oprezan sa fiksom jer je Birmingem ove sezone na deset odigranih mečeva samo jedanput izgubio pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!