PSŽ SE JEDVA DOKOPAO NOKAUZ FAZE LIGE ŠAMPIONA: ''Sveci'' se sada okreću obavezama u domaćem prvenstvu

V.M.

17. 12. 2023. u 12:15

U jednom od najzanimljivijih utakmica 16. kola francuske Lige 1, Lil će na ''Pjer-Mauroju'' ugostiti lidera PSŽ (20:45).

ПСЖ СЕ ЈЕДВА ДОКОПАО НОКАУЗ ФАЗЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Свеци се сада окрећу обавезама у домаћем првенству

FOTO: Tanjug/AP

Parižani su se provukli ''kroz iglene uši'' u nokaut fazu Lige šampiona zauzveši drugo mesto u ovogodišnjoj grupi smrti. U sredu uveče su gostovali na ''Vestfalenu'' gde im je potrebna bila pobeda kako bi matematički osigurali prolaz dalje i usput se popeli na prvo mesto.

Ipak, do nje nisu došli, podelili su plen (1:1), što je otvorilo vrata Njukaslu da ih preskoči na tabeli, ali ''svrake'' su poražene od Milana koji je tako pogurao PSŽ u osminu finala.

Luisu Enrikeu je laknulo nakon pomenutih susreta jer je bio pod velikim pritiskom, a sada ima dosta vremena da pripremi ekipu za drugu fazu takmičenja koje sigurno najviše znači ''svecima'' ove sezone.

Što se tiče Lige 1, nakon klimavog strata gosti su ''dali gas'', nanizali su osam pobeda i sigurno ''sede'' na vrhu tabele sa četiri poena prednosti i odigranom utakmicom manje od najbližeg pratioca Nice.

Sa druge strane, Lil je takođe u veoma dobrom ritmu i neporažen je na poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima. Za vreme tog impresivnog niza ostvario je osam pobeda uz šest remija i zahvaljujući njima popeo se na treće mesto tabele Lige 1, a takođe je obezbedio plasman u osminu finala Lige konferencija.

Osovina odličnih igara ''doga'' je sjajna odbrana, izabranici Pabla Fonseke su najmanje od svih ekipa vadili loptu iz svoje mreže (11) što nadoknađuje promenljive partije koje pružaju napadači (postigli 19 golova u prvenstvu).

Lil posebno dobro igra na svom ''Pjer-Mauroju'' i slavio je na pet od poslednjih šest duela pred svojim navijačima.

Što se tiče izostanaka domaćini će biti bez Đaloa, dok bi u sastav trebalo da se vrate Džonatan Dejvid i Ivan Kavaleiro.

Lošija je situacija u reodvima Parižana i Luis Enrike ne može da računa na Donarumu, Kimpembea, Ramosa, Mendeša, Navasa, Ruiza, Rika i Solera.

Na prošlosezonskim duelima ovih timova ''sveci'' su slavili u oba navrata, 7:1 na ''Pjer-Mauroju'', kao i 4:3 na ''Parku prinčeva''.

Verujemo da je napadački potencijal PSŽ-ove navale prejak za Lil i očekujemo trijumf branioca titule.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)