ROMA PONOVO BEZ DIBALE: Odsustvo Argentinca drastično spušta nivo igara "vučice"

V.M.

14. 12. 2023. u 08:15

U poslednjoj utakmici grupne faze Lige Evrope, Roma će pokušati da se dokopa direktnog plasmana u osminu finala kada dočeka Šerif iz Tiraspolja na ''Olimpiku'' (18.45).

РОМА ПОНОВО БЕЗ ДИБАЛЕ: Одсуство Аргентинца драстично спушта ниво игара вучице

Foto Profimedia

Roma zna da treba da pobedi u svojoj poslednjoj utakmici ako želi da ima bilo kakvu šansu da direktno prođe u osminu finala. Ekipa Žozea Morinja je trenutno na drugom mestu u grupi ''G'' i ima dva boda manje od prvoplasirane Slavije.

Velika prednost češkog predstavnika je u tome što ima bolju gol-razliku koja bi se gledala u slučaju da budu izjednačeni po broju bodova jer su u međusobnim duelima oba tima slavila sa po 2:0, tako da je pored trijumfa nad Šerifom, Romi potrebno da Slavija izgubi pred svojim navijačima protiv Serveta kako bi se dokopala osmine finala ili remi u Češkoj, a "vučica" da slavi sa pet golova razlika.

Situacija je mogla biti drugačija da je "vučica" u prošlom kolu slavila u Švajcarskoj, ali ''okliznula'' se protiv Serveta (1:1), što je iznervirvalo Žozea Morinja koji je propisno isprozivao svoje igrače nakon tog meča.

- Nemaju bogatu istoriju u Evropi, a dignu nos kad igraju Ligu Evrope, lenji su. Opet smo bili površni u ponašanju, u našem tumačenju trenutka. Ima igrača koji su još jednom propustili priliku da se dokažu i iskoriste pruženu šansu.

Ipak, drugo mesto u grupi nije strano domaćinu koji je prošle sezone zauzeo isto pa je morao drugi deo takmičenja da započinje od šesnaestine finala, ali to ga nije sprečilo da dogura do samog finala u kojem je poražen od Sevilje.

Hendikep za Romu biće neigranje Paola Dibale koji je doživeo povredu protiv Fiorentine proteklog vikenda, a njegov značaj ekipi smo videli na tom meču. Dok je popularni ''dragulj'' bio na terenu, Roma je stvarala šanse i vodila, ali posle njegovog izlaska Viola je potpuno preuzela inicijativu i na kraju zasluženo odnela bod sa ''Olimpika'' (1:1), a lako je mogla do sva tri jer u završnici meča imala dva igrača više na terenu posle isključenja Zalevskog i Lukakua.

Cilj đalorosa ove sezone je povratak u Ligu šampiona, a pored Lige Evrope šansu da to učine imaju i preko Serije A u kojoj trenutno zauzimaju četvrto mesto koje garantuje igranje u najjačem evropskom takmičenju iduće godine.

Što se tiče gostiju iz Tiraspolja, oni su zacementirani za dno grupe ''G''. Imali su dosta slabo izdanje u Ligi Evrope i osvojili su samo jedan bod u dosadašnjem toku takmičenja.

To je bilo u trećem kolu kada su remizirali sa Servetom, a pored toga su doživeli četiri poraza uz veoma lošu gol-razliku, 5:14.

Pored Dibale, Morinjo ne može da računa na Ndiku, Smolinga, Ejbrahama i Kumbulu, dok će kod popularnih ''osa'' meč propustiti Ademo, Akambi i Utara.

Na prvom duelu ovih timova u Tiraspolju, Roma je slavila sa 3:1, a mi verujemo da će i večeras rutinski trijumfovati.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1-2 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu