SEVILJA SE (NE) SELI U LIGU EVROPE: Lans kod kuće izgubio samo jednu utakmicu ove sezone - i to kako

O. M.

12. 12. 2023. u 11:37

LANS dočekuje Sevilju u šestom kolu grupe B Lige šampiona. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Boljar-Deleli".

СЕВИЉА СЕ (НЕ) СЕЛИ У ЛИГУ ЕВРОПЕ: Ланс код куће изгубио само једну утакмицу ове сезоне - и то како

Foto: AP

Utakmica ima veliki takmičarski značaj jer će pobednik osvojiti treće mesto i plasirati se time u šesnaestinu finala Lige Evrope. Prva dva mesta u grupi rezervisana su za Arsenal, odnosno PSV Ajndhoven.

Sevilja brani trofej Lige Evrope koji je osvajala ukupno sedam puta, što je evropski rekord. "Rohiblankosi" nisu propustili evropsko proleće od sezone 2011/12. kada su ih u plej-ofu za Ligu Evrope eliminisali fudbaleri Hanovera.

Reklo bi se da se ostvaruje "teorija zavere" po kojoj Sevilja namerno osvaja treće mesto u Ligi šampiona kako bi prešla u "svoje" takmičenje, ali ove sezone teško da je to slučaj pošto ekipa sa "Sančez Pishuana" igra očajno cele sezone. Doduše, i prošle godine su tavorili pri dnu tabele u La ligi, ali su u Evropi igrali dobro.

Ove sezone imaju samo dve pobede u La ligi, a poslednju su ostvarili krajem septembra. Od tada su dva puta slavili u Kupu kralja, oba puta protiv poluamaterskih ekipa iz nižih liga. U Ligi šampiona su startovali sa dva remija, a onda vezali tri poraza.

Sada su u teškoj situaciji da moraju u gostima da pobede Lans koji je kod kuće ove sezone izgubio samo jednom i to od Meca u utakmici u kojoj je odnos udaraca na gol bio 31:2 za njih, a posed lopte 75:25 u procentima.

Lans je i u gostima izgubio samo dva puta. Posle lošijeg starta sezone i šest utakmica bez pobede, oni su u poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima ostvarili sedam pobeda i pet nerešenih. 

Doživeli su debakl od Arsenala u Londonu (0:6), ali su "tobdžijama" naneli jedini poraz u Ligi šampiona ove sezone, minimalnom pobedom na ovom stadionu.

Lans nije prezimio u Evropi od sezone 2006/07, kada je stigao do osmine finala Kupa UEFA, a najveći uspeh, ako ne računamo dva zonalna trofeja Intertoto kupa, ostvario je 2000. kada je stigao do polufinala UEFA kupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini