VILA PARK KONAČNO PADA? Siti i u Birmingemu bez "talismana" Rodrija, kad Španac igra, šampion ne gubi

O. M.

06. 12. 2023. u 12:25

ASTON VILA dočekuje šampiona Mančester siti u najvećem od tri derbija današnjeg programa 15. kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na "Vila parku" od 21 čas.

ВИЛА ПАРК КОНАЧНО ПАДА? Сити и у Бирмингему без талисмана Родрија, кад Шпанац игра, шампион не губи

FOTO: EPA

Ovo će biti duel dve najefikasnije ekipe u Premijer ligi, Siti je postigao 36, a Vila 33 gola. Trenutno su na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji sa 30 bodova (Siti), odnosno 29 (Vila), a pošto je Arsenal sinoć (jedva) savladao Luton, moraće da idu na pobedu i jedni i drugi ako ne žele da im "tobdžije" pobegnu u trci za titulu.

Domaćin je u dosadašnjih šest prvenstvenih utakmica u Birmingemu imao stoodstotan učinak. Tome možemo dodati i četiri pobede u isto toliko utakmica kvalifikacija i grupne faze Lige konferencija, dok je jedini poraz na svom terenu vila doživela u Liga kupu od Evertona. Bilo je 2:1 za "karamele" koje su samo mesec dana ranije na istom stadionu poražene sa 4:0. Osim Evertona, Vila je u prvenstvu ugostila Fulam, Luton, Vest hem, Kristal palas i Brajton protiv koga je ostvarila i najubedljiviju pobedu (6:1).

Po svemu ovome, a imajući u vidu i blagi pad forme izabranika Pepa Gvardiole, moglo bi se reći da Siti neće imati lak posao protiv čete Unaja Emerija, a i treba imati u vidu da Vila nije pobedila ovog rivala na svom terenu od daleke 2013. godine, a tek u prošloj sezoni su remijem prekinuli niz od šest uzastopnih poraza na Vila parku.

Siti je prvi put posle ko zna koliko vremena vezao tri utakmice bez pobede u Premijer ligi. Istina, nisu nijednu izgubili i protivnici su im bili Čelsi (4:4), Liverpul (1:1) i Totenhem (3:3). U međuvremenu su savladali Lajpcig u Ligi šampiona, što daje širu sliku od devet utakmica bez poraza. Poslednji su doživeli od Arsenala još u oktobru.

Problem za "građane" predstavlja suspenzija Rodrija koji je najvažniji šraf u Gvardiolinoj mašineriji. Sva tri poraza u sezoni, Siti je doživeo kad španski univerzalac nije bio u sastavu, protiv Arsenala i Vulverhemptona u prvenstvu i Njukasla u Liga kupu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDOG: 2 (kvota 1,77)

NAŠ PREDLOG: 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)