LACIO SE BAŠ MUČI U SERIJI A: Nebeskoplavi pokušavaju da nastupe iz Lige šampiona prenesu na domaće prvenstvo

V.M.

02. 12. 2023. u 10:22

U 14. kolu italijanske Serije A, fudbaleri Lacija će od 18 časova ugostiti Kaljari na ''Olimpiku''.

ЛАЦИО СЕ БАШ МУЧИ У СЕРИЈИ А: Небескоплави покушавају да наступе из Лиге шампиона пренесу на домаће првенство

FOTO: AP

Delovalo je da su nebeskoplavi konačno pronašli ritam kada su krajem oktobra vezali tri ligaške pobede, ali to nije slučaj jer od tada ne znaju za trijumf u prvenstvu i na naredna tri meča su sakupili jedan bod i postigli samo jedan gol.

Zbog tih loših izdanja Lacio je ponovo pao u donji deo tabele i sada zauzima veoma razočaravajuću 11. poziciju sa samo 17 osvojenih bodova, najmanje nakon 13 odigranih kola još od sezone 2013/14.

Rimljanima optimizam daje činjenica da preds svojim navijačima pružaju solidne partije i na poslednje četiri ligaške utakmice na ''Olimpiku'' ostvarili su tri trijumfa uz remi u ''Derbi dela Kapitaleu'' sa Romom (0:0).

Jedina svetla tačka Lacija su nastupi u Ligi šampiona gde su preko nedelje trijumfom nad Seltikom osigurali plasman u nokaut fazu, a u poslednjem kolu će u međusobnom duelu sa Atletikom odlučivati o prvom mestu u grupi ''E''.

Sa druge strane, Kaljari se vratio u elitu ove sezone i očekivano se nalazi blizu zone ispadanja. Trenutno je 17. na tabeli i jedino što ga drži u ''sigurnoj luci'' je bolja gol-razlika od Empolija.

Sam sastav ekipe sa Sardinije se ne može okarakterisati kao prvoligaški, ima dosta igrača koji ne poseduju kvalitet za Seriju A u njemu, ali majstor na klupi Kladudio Ranijeri uspeva da izvuče više od maksimuma iz svojih izabranika.

Igre u gostima su trn u oku iskusnog stručnjaku, jer je njegova četa najgori gostujući tim u ligi sa samo dva osvojena boda na šest mečeva i verujemo da se neće lepo provesti u prestonici.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!