ZICER ZA ATLETIKO: Četa Čola Simeonea ističe kandidaturu za titulu

V.M.

25. 11. 2023. u 11:55

U okviru 14. kola španske La lige, Atletiko Madrid će ugostiti Majorku na ''Vanda metropolitanu'' (21:00).

ЗИЦЕР ЗА АТЛЕТИКО: Чета Чола Симеонеа истиче кандидатуру за титулу

Foto Profimedia

Menadžer Atletiko Madrida Dijego Simeone nada se da su njegovi igrači osveženi i spremni da nastave pohod na još jednu titulu u La Ligi posle reprezentativne pauze. 

Slavili su na poslednjem duelu posle preokreta protiv Viljareala i trenutno se nalaze na četvrtom mestu sa šest poena zaostatka u odnosu na vodeđu Đironu, ali treba napomenuti da su odigrali jedan meč manje od nje.

Atletiko se nalazi u veoma dobrom ritmu, slavio je na četiri od poslednjih pet duela i ponovo deluje kao tim koji može da se bori za tron španskog fudbala.

Glavni razlog za to su nastupi napadačkog tandema Grizman-Morata koji pruža fenomenalne partije. Francuz je drugi najbolji strelac lige sa osam postignutih golova, dok je iskusni Španac sedam puta tresao mrežu protivnika.

Iako tradicionalno nije poznat kao ekipa koja igra utakmice na golove, ove sezone je drugačija priča kod domaćina na čijim mečevima u La ligi u proseku pada 3.5 pogodaka.

Vredi napomenuti da Madriđane sredinom sledeće nedelje očekuje veoma bitan meč u Ligi šampiona sa direktnim rivalom u borbi za narednu fazu Fejenordom, tako da se možda Simeone odluči da promeša karte ali ''jorgandžije'' su i pored toga veliki favoriti na večerašnjem susretu.

Sa druge strane, Majorka se baš muči od samog starta prvenstva. Ostvarila je samo jednu pobedu do sada, ali je odigrala čak šest remija tako da se nalazi izvan zone ispadanja na 17. mestu sa devet osvojenih bodova, dva više od Selte koja je prva ekipa ispod crte.

Majorka je na poslednja četiri gostovanja osvojili samo jedan bod, tako da nema mnogo čemu da nada u prestonici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!