VELIKA PROSLAVA SE SPREMA: Albanija veliča Silvinja i Zabaletu

V.M.

20. 11. 2023. u 12:18 >> 12:18

U okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbaleri Albanije će dočekati Farska Ostrva (20.45).

ВЕЛИКА ПРОСЛАВА СЕ СПРЕМА: Албанија велича Силвиња и Забалету

Foto Profimedia

Iako se očekivalo da Poljska i Češka vode glavnu reč u grupi ''E'' i zauzmu mesto na Euru bez većih problema, to se nije desilo i jedno od tih mesta je pripalo Albancima koji će danas pred svojim navijačima proslaviti igranje na jednom od najprestižnijih fudbalskih takmičenja i usput pokušati da obrane prvo mesto u grupi.

Albanija je trenutno lider u grupi ''E'' sa 14 osvojenih bodova i jedina koja je može preteći je drugoplasirana Češka (12 poena) koja danas igra sa Moldavijom (deset poena) u duelu koji će odlučiti ko će zajedno sa ''crveno-crnima'' u Nemačku.

Najbitnije pobede Albanci su ostvarili u samoj završnici kvalifikacija kada su prvo savladali Poljsku sa 2:0, a zatim još ubedljivije Češku rezultatom 3:0, da bi pre par dana remijem sa Moldavijom (1:1) zacementirali svoje drugo igranje na Euru u istoriji države.

Najveće zasluge za to definitivno idu stručnom štabu, tačnije prvom treneru Silvinju i njegovom prvom pomoćniku Pablu Zabaleti. Brazilca i Argentinca najbolje pamtimo iz igračkih dana u kojima su nosili dresove fantastičnih klubova poput Milana, Barselone i Mančester sitija, a izgleda da su znanje na terenu preneli na ono kraj aut-linije.

Zanimljivo je da su domaćini jedini poraz doživeli u prvom kolu od Poljske, a nakon njega su neporaženi na preostalih šest mečeva u kojima su ostvarili četiri trijumfa uz dve podele bodova.

Danas će za rivala imati Farska Ostrva koja su na prvom duelu ovih reprezentacija 20. juna savladali sa 3:1.

Što se tiče gostiju, oni nikada nisu zaigrali na nekom velikom takmičenju, a izgleda da neće ni u skorijoj istoriji jer su u još jednom ciklusu tradicionalno zauzeli poslednje mesto u svojoj grupi.

Može se reći da su Farska Ostrva donekle poboljšala defanzivu u odnosu na protekle godine jer su za vreme ovih kvalifikacija primili ''samo'' 13 golova, što su nekada umeli da prime samo na par utakmica, ali napad je ozbiljno zakazao jer su na sedam mečeva postigli dva pogotka.

Pre par dana u prijateljskom meču su uskrstili koplja sa Norveškom i poraženi su rezultatom 2:0.

Na večerašnjem duelu verujemo da će Albanci rutinski odraditi posao i upisati nova tri boda i to bez primljenog gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Super pobeda 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)