ALBANIJA NADOMAK PLASMANA NA EURO: ''Crveno-crnima'' bod čekira karte za Nemačku

V.M.

17. 11. 2023. u 08:15

U okviru veoma interesantne grupe ''E'' gledaćemo duel Moldavije i Albanije na stadionu ''Zimbru'' (18.00).

АЛБАНИЈА НАДОМАК ПЛАСМАНА НА ЕУРО: Црвено-црнима бод чекира карте за Немачку

Profimedia

Domaćini bi morali trijumfovati ako žele da budu sigurni da će se u poslednjem kolu boriti za plasman na Euro, dok će sa druge strane Albanci večeras pokušati da overe karte za Nemačku u kojoj se održava prvenstvo iduće godine.

Veoma interesantnu situaciju imamo u grupi ''E''. Na prvom mestu imamo Albaniju (13 poena) kojoj je večeras bod dovoljan kako bi i automatski osigurala plasman na Euro, druga je Češka koja nešto kasnije igra sa trećeplasiranim Poljacima (11, odnosno deset poena), dok svoju šansu i vreba Moldavija sa devet sakupljenih poena.

Domaćini će večeras juriti trijumf, ali ako odigraju remi ili izgube, nisu bez šansi jer bi im onda trebao isti nerešen ishod na duelu Poljska - Češka kako bi u poslednjem kolu mogli da se bore za prolaz dalje u međusobnom duelu sa Česima.

Pobeda Moldavaca bi napravila pravu pometnju u grupi jer bi se u tom slučaju popeli na drugo mesto u tabeli grupe ''E'' i u zavisnosti od rezultata utakmice Poljska-Češka možda bi i im i bod bio dovoljan u poslednjem kolu.

Čak iako ne uspe da ostvari plasman na Euro, Moldavija je sve pozitivno iznenadila svojim igrama u kvalifikacijama i pokazala da se polako uzdiže u fudbalskom svetu.

Sa druge strane, matematika je jasna kod Albanaca kojima je potreban samo bod kako bi automatski osigurali put u Nemačku idućeg leta, a i ako ga ne osvoje večeras, ne bi trebalo da paniče jer im za kraj kvalifikacija predstoji duel sa Farskim Ostrvima.

Gosti su u poslednja dva kola pokazali da su zasluženo prvi jer su prvo savladali Poljsku (2:0), a zatim i Češku (3:0).

Uz to su ostvarili najviše pobeda (četiri) i postigli su najviše pogodaka u grupi ''E'' (11) i čudo treba da se desi kako ne bi zaigrali na Evropskom prvenstvu po drugi put u svojoj istoriji.

Na prvom duelu večerašnjih rivala pobedu je izvojevala Albanija rezultatom 2:0, mada vredi napomenuti da Moldavija još nije izgubila pred svojim navijačima u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Večeras očekujemo jedan veoma tvrd meč u kojem će oba tima biti oprezna i verujemo da će doći do podele bodova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024