POBEDA JE IMPERATIV: ''Crnogorci'' se još nadaju plasmanu na Euro

V.M.

16. 11. 2023. u 08:27

U pretposlednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, fudbaleri Crne Gore će dočekati Litvaniju (20:45).

ПОБЕДА ЈЕ ИМПЕРАТИВ: Црногорци се још надају пласману на Еуро

FOTO: M. Vukadinović

Crnoj Gori je propustila veliku šansu u potrazi za kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. kada je prošlog meseca pretrpela poraz od 3:1 u gostima od Srbije.

Ekipe su bili izjednačene pred završni deo meča kada su Mitrović i Tadić pogocima doneli velika tri boda Srbiji i značajno je približili plasmanu u Nemačku.

Domaćini su u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarili dva trijumfa uz isto toliko remija i poraza i zaostaju pet bodova za drugoplasiranim ''orlovima'' i danas moraju da slave kako bi održali korak za njima, ali ono što brine ''hrabre sokolove'' je to što ne drže sudbinu u svojim u rukama jer ako Srbija savlada Bugarsku to bi značio kraj njihovih nada o prvom plasmanu na Euro u istoriji reprezentacije.

Sve što im preostaje je da slave na svojim utakmicama i nadaju se kiksu naše reprezentacije, a u večerašnji meč će ući sa određenom dozom samopozdanja jer su na poslednja dva susreta pred svojim navijačima ostvarilivali pobede protiv Bugarske, odnosno Libana.

Crnogorci će takođe imati motiv više jer su ključne bodove prosuli protiv Litvanaca pre par kola kada su vodili u Kaunasu vodili do sudijske nadoknade ali nisu uspeli da odnesu čitav plen jer je u 94. minutu Cernič poravnao rezultat (2:2).

Sa druge strane, Litvanci nemaju nikakve šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo pa sve što im preostaje je da igraju za ponos, i to dobro čine jer su na poslednje dve utakmica osvojili četiri poena.

Prvo su prekinuli post dug 15 utakmica u kvalifikacijama za Euro bez pobede savladavši Bugarsku u gostima sa 2:0, a nakon toga im je malo falilo da dođu do novog iznenađenja kada su ispustili prednost od dva gola protiv Mađara u završnici meča, 2:2.

S ozbirom da su izabranici Edgarasa Jankunasa u prošlom kvalifikacionom ciklusu osvojili samo jedan bod, sadašnjih šest označava veliki napred, ali moraće još mnogo da rade kako bi ostvarili prvi plasmana na veliki turnir u istoriji reprezentacije.

Verujemo da ćemo večeras gledati jedan zanimljiv meč i očekujemo da oba tima zatresu mrežu pošto je pobeda impreativ za domaćina, a gosti nemaju šta da izgube.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)