"DERBI PIRINČANIH POLJA": Očajna Novara bez pobede od aprila

O. M.

13. 11. 2023. u 13:01 >> 13:01

PRO VERČELI dočekuje Novaru u najzanimljivijem susretu 13. kola "A" grupe italijanske Serije C.

ДЕРБИ ПИРИНЧАНИХ ПОЉА: Очајна Новара без победе од априла

profimedia

Pijemont je italijanska pokrajina koja je dala najviše fudbalskih šampiona ove zemlje. Većinu je osvojio Juventus (36), dok je Torino sedam puta bio šampion ove zemlje, ali isti broj titula kao "bikovi" ima i Pro Verčeli koji je "harao" u prve dve decenije 20. veka.

"Beli" odavno nisu konkurentni u "kalču" pa im je sada glavni rival ekipa Novare, koja je pre desetak godina bila u Seriji A, ali od tada je i ona u slobodnnom padu i ove godine na dobrom put u da se preseli u Seriju D.

"Derbi pirinčanih polja" kako Italijani zovu ovaj "klasiko", ekipe dočekuju u različitom raspoloženju, pošto je za razliku od Novare Verčeli u vrhu tabele i na dobrom putu da izbori barem plej-of za ulazak u Seriju B.

Iste one sezone kada je Novara ispala iz Serije A u drugi razred takmičenja, 2012/13 Pro Verčeli se vratio u Seriju B posle 64 godine pauze. Ukupno četiri sezone proveli su zajedno u Seriji B, a ovo im je četvrta zajednička u Seriji C i kako stvari stoje biće poslednja bar na kraći period, jer Novara sa pet bodova i bez pobede vbeć zaostaje devet bodova za sigurnom zonom.

Novara je poslednju pobedu ostvarila u 37. kolu prošle sezone kada je sa 1:0 savladala Feralpisalo, koji je već tada bio obezbedio plasman u Seriju B.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)