DMITROVIĆ OPET NA GOLU: "Veliki derbi" prekretnica za Sevilju, Gudelj zna kako se postižu golovi protiv Betisa

O.M.

12. 11. 2023. u 10:15

SEVILjA dočekuje Betis u 13. kolu španske La lige. Utakmica se igra na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" od 18 časova i 30 minuta.

ДМИТРОВИЋ  ОПЕТ НА ГОЛУ: Велики дерби прекретница за Севиљу, Гудељ зна како се постижу голови против Бетиса

Foto Profimedia

Jedan od najvećih derbija španskog fudbala, pod tim imenom ("Il grande derbi" - Veliki derbi) je i poznat u Španiji, mada ga u ostalim krajevima sveta češće zovu samo "Seviljski derbi", odigraće se večeras po 140. put u takmičarskim utakmicama, a 105. put u okviru Primera lige.

Igrali su 14 puta i u Segundi, 19 puta u Kupu Kralja i dva puta u okviru Lige evrope. Bilo je to u sezoni 2013/14 kada je Sevilja na putu ka osvajanju treće od sedam titula u ovom takmičenju u osmini finala morala da eliminiše, tek na penale, velikog rivala.

Sevilja je uspela da ostvari samo tri pobede u sedamnaest odigranih utakmica od početka tekuće sezone. Pod vođstvom novog trenera Dijega Alonsa  Sevilja je ostvarila samo jednu pobedu, uz tri remija i dva poraza. Alonso je 10. oktobra zamenio Hozea Luisa Mendilibara, koji je dobio otkaz posle remija sa Rajo Valjekanom. I ta jedina pobeda ostvarena je u Kupu kralja protiv šestoligaša Kvintanara del Ordena, dok je jedini dobar rezultat Alonsa bio na debiju na klupi, kada je Sevilja remizirala protiv Real Madrida.

Posle dva poraza od Arsenala, Sevilja je pala na četvrto mesto u svojoj grupi Lige šampiona sa samo dva osvojena boda, dok je u La ligi na 15. poziciji sa samo 11 bodova iz isto toliko utakmica.

Alonso je protiv Arsenala pružio priliku Marku Dmitroviću na golu i to je bio prvi nastup bivšeg reprezentativca Srbiej od dolaska novog trenera, a ko zna da li bi i kada dobio šansu da prvi Alonsov izbog Norvežanin niland nije lakše povređen.

Betis ima mnogo bolju sezonu od velikog rivala. U La ligi zauzima sedmo mesto sa 20 bodova, dva manje od mesta koje vodi u Evropu. U C grupi Evropa lige "zeleno-beli" su prvi na tabeli sa devet bodova iz četiri kola. Izgubili su u prvom kolu od Rendžersa u gostima, a onda vezali tri pobede protiv Arisa (dve) i protiv praške Sparte.

Vezali su pet pobeda izabranici Manuela Pelegrinija, a 11 utakmica nisu osetili gorčinu poraza, upravo od tog "minimalca" u glazgovu. U La ligi imaju sam odva poraza, sa gostovanja Barseloni i Atletik Bilbaou.

Obe utakmcie prošle sezone završene su bez pobednika. Na "Pishuanu" je bilo 0:0, a na "Viljamarinu" 1:1, kada je gol za Sevilju postigao reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj, a meč je obeležio veliki broj kartona od kojih su tri bila crvene boje. Gudelj će i danas biti u sastavu Sevilje, baš kao i Dmitrović, pošto se Niland još nije oporavio od povrede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024