SELTA BEZ ŠANSI NA SAN MAMESU: Bilbao ima kvalitet za Ligu šampiona

O. M.

10. 11. 2023. u 08:35

OVOG vikenda nastavlja se La liga, a 13. kolo otvaraju u petak od 21 čas Atletik Bilbao i Selta iz Viga.

СЕЛТА БЕЗ ШАНСИ НА САН МАМЕСУ: Билбао има квалитет за Лигу шампиона

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

"Lavovi sa San Mamesa" su peti na tabeli sa 21 bodom i igraju vrlo dobro u poslednje vreme. Od deset poslednjih takmičarskih utakmica izgubili su samo dve i to u baskijskom derbiju od Real Sosijedada na Anoeti i od šampiona Španije Barselone. Zapravo na 15 zvaničnih utakmica ove sezone izgubili su tri, jer ih je još samo Real Madrid pobedio i to na otvaranju sezone, u prvom kolu španskog šampionata. Mesto u Ligi šampiona im izmiče za dva boda, koliko više od njih ima madridski Atletiko, doduše uz utakmicu više. 

Bilbao je vezao pet utakmica bez poraza kod kuće, a posle tog iz prvog kola od Real Madrida najbliže gubitku sva tri boda bio je protiv Valensije kada je tek u sedmom minutu nadoknade stigao do 2:2. To je, može se reći, i jedini kiks na San Mamesu, gde "lavovi" imaju veliku podršku.

Ne igraju loše ni u gostima, gde su recimo od Barselone izgubili tek kada je Ćavi u igru uveo novu zvezdicu Marka Giua koji je manje od minut nakon ulaska na teren postigao pobedonosni gol. Rezultatski ubedljivije su poraženi od Sosijedada, čak sa 3:0, ali ni u toj utakmici nisu bili u podređenom položaju, štaviše, može se reći da su zaslužili bod.

U prošlom kolu gostovali su ekipi Viljareala i već posle pola časa igre vodili sa 3:0. Atletik je u tom periodu bio apsolutno dominantan na terenu. Tek pred kraj meča, golovima u 86. minutu i nekih 60 sekundi kasnije, Moreno i Sorlot su smanjili zaostatak "žute podmornice, ali je Bilbao uspeo da se odbrani do kraja i zasluženo odnese tri boda na San Mames. Uspešni su bili i u Kupu kralja gde su pobedili Rubio sa 2:1.

S druge strane, Selta je u poslednjih 12 utakmica u La ligi ostvarila samo jedan trijumf, pa i ne čudi što je tek na 18. mestu na tabeli. Ima sedam bodova, jedan više od pretposlednje Granade i četiri više od "fenjeraša" Almerije i jasno je već sada - predstoji joj duga i teška borba za opstanak. 

U prošlom kolu su na svom terenu remizirali sa Seviljom. Na kraju je bilo 1:1, a Selta je povela u 22. minutu i ​​dobro kontrolisala meč sve do samog kraja kada je En Nesiri izjednačio. Veliki uticaj na konačan rezultat imao je crveni karton koji je u 65. minutu dobio peruanski internacionalac u redovima Selte, Renato Tapija.

U Kupu kralja postigli su četiri gola protiv niželigaša Turegana i ta, tek druga pobeda u sezoni nakon 3:2 na gostovanju Almeriji, jeste jedina svetla tačka u poslednjih više od dva meseca.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona