DMITROVIĆ "DEBITUJE" KOD DIJEGA ALONSA: Arsenal ima negativan skor sa španskim klubovima

O. M.

08. 11. 2023. u 12:31 >> 12:31

ARSENAL dočekuje Sevilju u četvrtom kolu grupe B Lige šampiona. Utakmica se igra na stadionu Emirejts u Londonu od 21 čas.

ДМИТРОВИЋ ДЕБИТУЈЕ КОД ДИЈЕГА АЛОНСА: Арсенал има негативан скор са шпанским клубовима

Foto Profimedia

"Tobdžije" su prve na tabeli sa šest bodova, dok su Andalužani sa dva boda treći, a to je mesto koje ih vodi u nokaut fazu "njihovog" takmičenja, Lige Evrope.

Domaći u ovaj meč ulaze nakon što su pretrpeli dva uzastopna poraza u gostima, prvo od Vest Hema u Liga kupu rezultatom 3:1, a zatim od Njukasla 1-0 u Premijer ligi. U domaćem šampionatu posle 11 odigranih utakmica zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa 24 osvojena boda, tri manje od vodećeg Mančester sitija.

Kada je u pitanju Liga šampiona, Arsenal je pre dve nedelje na stadionu Ramon Sančez Pishuan pobedio Sevilju sa 2:1, golovima Martinelija i Gabrijela Hezusa, pa bi eventualna pobeda u Londonu praktično mogla da im donese plasman u narednu fazu takmičenja. 

Arsenal je ove sezone postigao odlične rezultate na svom terenu, sa pet pobeda i dva remija, uz 19 postignutih golova u prethodnih sedam mečeva. Treba napomenuti da je ekipa Mikela Artete pretrpela samo četiri poraza u poslednjih 38 utakmica pred svojim navijačima od aprila 2022. godine, tako da će Sevilja imati težak posao večeras.

Ovo naročito kada se vidi tabela španske La lige, na kojoj Sevilja trenutno zauzima tek 15. mesto sa samo 11 osvojenih bodova. Uostalom, oni su i ove godine stigli do Lige šampiona zahvaljujući tome što su osvojili Ligu Evrope, a špansko prvenstvo su završili na 12. mestu.

U Grupi B Lige šampiona do sada su uzeli dva boda, remizirajući 1:1 sa Lensom i 2:2 sa PSV Ajndhovenom, uz pomenuti poraz od Arsenala kod kuće pre dve nedelje.

Sevilja je uspela da ostvari samo tri pobede u šesnaest odigranih utakmica od početka tekuće sezone. Andalužani su ostvarili samo jednu pobedu, uz tri remija i poraz, pod vođstvom novog trenera Dijega Alonsa, koji je 10. oktobra zamenio Hozea Luisa Mendilibara, otpuštenog posle remija sa Rajo Valjekanom. A tu jedinu pobedu ostvarili su u Kupu Kralja protiv šestoligaša Kvintanar dela ordena.

Posle poraza od Arsenala, Sevilja je remizirala u gostima sa Kadizom (2:2) i Seltom Vigo (1:1), dok je jedini Alonsov dobar rezultat bio na debiju na klupi, kada je Sevilja izborila remi protiv Real Madrida.

U sastavu Sevilje za večerašnji meč najavljeni su golman Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj. Bivši reprezentativni golman Srbije tako će stati među stative prvi put otkad je Alonso preuzeo tim, a razlog je lakša povreda Norvežanina Nilanda.

Arsenal je favorit kako zbog domaćeg terena, tako i trenutne forme, ali treba reći da im statistika ne ide naruku, jer protiv španskih klubova (samo protiv njih i drugih Engleza) imaju negativan skor u evropskim kupovima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)