"JORGANDŽIJE" NAJOPASNIJE KADA JURE REZULTAT: Seltik hvata poslednji voz za evropsko proleće

O. M.

07. 11. 2023. u 09:52 >> 09:52

ATLETIKO iz Madrida dočekuje ekipu Seltika u četvrtom kolu grupe "E" Lige šampiona. Utakmica se igra na stadionu Metropolitano u Madridu od 21 čas.

ЈОРГАНЏИЈЕ НАЈОПАСНИЈЕ КАДА ЈУРЕ РЕЗУЛТАТ: Селтик хвата последњи воз за европско пролеће

Foto Profimedia

Prvi duel ovih ekipa, u prošlom kolu, završen je podelom bodova 2:2. "Jorgandžije" su dva puta jurile rezultat iako su bili bolji rival. Na kraju je malo nedostajalo da se ponovi utakmica protiv Fejenorda koji je takođe dva puta vodio protiv Atletika koji je na kraju uzeo ceo plen (3:2), ali je jedan bod ipak ostao u Glazgovu, možda i zahvaljujući činjenici da su gosti poslednjih desetak minuta imali igrača manje zbog isključenja Rodriga de Pola.

Atletiko ove sezone igra drugačije u odnosu na ono što smo navikli na ovaj tim pod palicom Dijega Simeonea. To je sada ekipa koja postiže mnogo golova, na njihovim utakmicama pada u proseku više od tri. Tako je bilo i na poslednjih sedam mečeva, a zapravo samo tri puta ove sezone nije došlo 3+. Bilo je to protiv Lacija (1:1) u Ligi šampiona i protiv Osasune (2:0), odnosno Betisa (0:0) u La ligi.

"Jorgandžije" su u Ligi šampiona još neporažene, ali su u La ligi nedavno pretrpele drugi poraz. Bolji od njih bio je Las Palmas koji je na svom terenu pobedio sa 2:1. Prethodno je Atletiko izgubio od Valensije sa 3:0. Zbog ovog poraza od Las Palmasa pao je na četvrto mesto, iza Barselone, a za liderom Đironom zaostaje već šest bodova. Doduše, ima i neodigranu utakmicu protiv Sevilje, pa bi u slučaju pobede u tom meču mogao da preskoči Barselonu i stigne na bod zaostatka za drugim Realom i tri u odnosu na Đironu.

Ova grupa Lige šampiona je još uvek otvorena i Atletiko ne sme da se opušta. Pobeda protiv Seltika je imperativ ukoliko "jorgandžije" žele u drugu fazu, a ne smeju da izgube ukoliko žele da izbegnu sudbinu iz prošle sezone kada su u konkurenciji Porta, Briža i Leverkuzena zauzeli poslednje mesto u grupi i neslavno završili takmičenje. 

Poput Atletika i Seltik je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu, ali za razliku od "jorgandžija" momci u zelenom već 11 godina nisu prošli u osminu finala, samo su se par puta selili u Ligu Evrope od tada. Seltik je i sada poslednji u grupi i samo čudo može da ga odvede u drugi krug, dok će teško i do selidbe u Ligu Evrope. Preduslov je da ovde ostanu bar neporaženi. S druge strane, u škotskom Premijeršipu su i ove godine ubedljivi sa deset pobeda i dva remija u prvih 12 kola.

Ovo će biti šesti duel Atletika i Seltika u evrokupovima, tri dosadašnja pripala su Atletiku, a u dva nije bilo pobednika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)