AJAKS KONAČNO POBEDIO: Smena trenera urodila plodom, "kopljanici" izlaze iz krize?

O. M.

05. 11. 2023. u 11:25

AJAKS dočekuje ekipu Herenvena u 11. kolu holandskog šampionata. Utakmica se igra na Johan Krojf areni od 16 časova i 45 minuta.

АЈАКС КОНАЧНО ПОБЕДИО: Смена тренера уродила плодом, копљаници излазе из кризе?

Foto Profimedia

Kopljanici su pre nekoliko dana konačno pobedili. Golovima Bergvajna i Akpoma  savladan je, u zaostaloj utakmici trećeg kola Eredivizije, Folendam. Stavljena je tačka na jedan od najdužih, ako ne i najduži, post Ajaksa u domaćem šampionatu - deset utakmica bez pobede. Ostaje da se vidi da li je to i kraj agonije slavnog kluba, koji je sada van zone ispadanja, ali samo na bolju gol-razliku od Vitezea.

Folendam je bio idealan rival za Džona van et Šipa da na svom novom debiju na klupi Ajaksa donese dugo čekanu pobedu. 

Ajaksu ne cvetaju ruže ni u Ligi Evrope gde je nekako uspeo da uđe preko Ludogoreca. Na tri utakmice osvojili su samo bod i drže fenjer u grupi sa Marseljom, AEK-om i Brajtonom.

Herenven je do skora bio u sličnoj situaciji kao i Ajaks. Imali su sedam utakmica u nizu be pobede, ali su u poslednje dve  ostvarili trijumfe, protiv Heraklesa u Ligi i Venloa u Kupu.

Ajaks je ove szone samo jednom vodio na poluvremenu, a tada nije uspeo da pobedi, pošto je PSV preokrenuo u derbiju i stigao do pobede od 5:2. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!