MILAN BI PONOVO DA POKORI ''DIJEGA ARMANDA MARADONU'': Rosoneri znaju kako se dolazi do pobede u Napulju

V.M.

29. 10. 2023. u 08:10

U večernjem terminu nedeljnog programa popularnog Kalča, fudbaleri Napolija će ugostiti Milan (20:45).

МИЛАН БИ ПОНОВО ДА ПОКОРИ ДИЈЕГА АРМАНДА МАРАДОНУ: Росонери знају како се долази до победе у Напуљу

Foto Profimedia

Domaćin je u poslednje vreme podigao formu i polako se uspinje na tabeli, dok gost dolazi u negativnoj seriji od dva vezana poraza koju će želeti da okonča na večerašnjem duelu i očekujemo veoma zanimljivu utakmicu.

Nakon slabog otvaranja prvenstva i priča da će Rudi Garsija napustiti klupu ekipu, velikan iz Napulja se izdigao i znatno popravio formu nakon reprezentativne pauze iako igra vez svog najboljeg igrača Viktora Osimena kojeg muči povreda.

Ovaj meč će dočekati u dobroj atmosferi jer je u proteklih sedam dana ostvario bitne pobede nad Veronom (3:1), odnosno Union Berlinom (1:0).

Očigledno je da Napoli nije ista ekipa kao ona koja je rutinski pokorila Seriju A prošle sezone, ali ako bi slavio na večerašnjem duelu približio bi se vodećem Juveu na tri boda zaostatka i tako dodatno zakuvao borbu u vrhu tabele.

Sa druge strane, Milan je preko nedelje nastavio sa slabim nastupima u Ligi šampiona. Savladao ga je PSŽ-a sa 3:0 i trenutno je poslednji u popularnoj grupi smrti, a dodatno je poražavajuža činjenica da nije postigao gol u najjačem evropskom takmičenju.

Što se tiče domaćeg prvenstva tu dosta bolje ide rosonerima koji su ovo kolo dočekali na drugom mestu sa 21. osvojenim bodom, a zanimljivo je da nisu odigrali nijedan remi do sada već su ostvarili sedam pobeda uz dva poraza.

Jedan od njih doživeli su proteklog vikenda u derbiju protiv Juventusa kada su dominirali u uvodnih pola sata, ali krajem prvog dela snove o trijumfu im je ugasio štoper Tšau koji je zaradio crveni karton nakon neopreznog starta nad Keanom, što je ''stara dama'' iskoristila i slavila sa 1:0 pogotkom bivšeg igrača Milana, Manuela Lokatelija.

Veliki problem prošle godine izabranicima Stefana Piolija bile su igre na strani, ali to se ne može reći i za ovu sezonu u kojoj su na pet utakmica u gostima sakupili čak 12 bodova.

Ovi timovi se jako dobro poznaju jer su prošle godine četiri puta ukrštali koplja. U Seriji A je viđen po trijumf na obe strane, dok u četvrtifnalu Lige šampiona bolji bio Milan (1:0, 1:1).

Vredi napomenuti da rosoneri vole da igraju na ovom stadionu jer su u minulih pet navrata sa njega odnosili barem bod u Milano (tri trijumfa, dva remija).

Očekujemo jedan veoma ujednačen meč između dva poslednja osvajča Skudeta u kojem bi blagu prednost dali gostima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)