TSC U KRIZI, ALI NEMA PREDAJE: Frajburgu bi pobeda otvorila vrata evropskog proleća

O. M.

26. 10. 2023. u 17:52 >> 17:53

VICEŠAMPION Srbije TSC iz Bačke Topole dočekuje nemački Frajburg u trećem kolu Lige Evrope. Utakmica se igra na TSC areni od 18 časova i 45 minuta.

ТСЦ У КРИЗИ, АЛИ НЕМА ПРЕДАЈЕ: Фрајбургу би победа отворила врата европског пролећа

Tanjug/AP

Posle dva kola srpski predstavnik je na trećoj poziciji na tabeli grupe A sa jednim bodom, koliko ima i poslednjeplasirani tim, grčki Olimpijakos. Frajburg je drugi na tabeli sa tri boda, dok je lider grupe Vest Hem sa maksimalnih šest poena.

Iako je nemačka ekipa apsolutni favorit, TSC je bodom u meču sa Olimpijakosom, pa i golom koji je postigao protiv osvajača Lige konferencija iz prošle sezone, Vest Hema, pokazao da može da se nosi sa ekipama u ovoj grupi. Treba ipak napomenuti da je ekipa iz Bačke Topole u rezultatskoj krizi jer je posle fantastičnog starta sezone vezala tri utakmice bez pobede u Superligi Srbije. Kada se tome dodaju poraz i remi u Ligi Evrope i eliminacija iz Kupa Srbije od prvoligaša Smedereva, jasno je da u ekipi Žarka Lazetića nešto ne funkcioniše kako treba.

Poslednju pobedu u sezoni TSC je ostvario sredinom septembra kada je sa 6:3 savladao novajliju u Superligi, ekipu pančevačkog Železničara. Usledili su remiji protiv Mladosti iz Lučana i Voždovca, kao i poraz na svom terenu od Spartaka, pa je TSC sa deobe prvog mesta sa Partizanom, pao na treću poziciju i sada zaostaje čak deset bodova za crno-belima, doduše uz utakmicu manje, ali u njoj će mu protivnik biti šampion Crvena zvezda. Taj odloženi meč na programu je prvog novembra.

Navijači Frajburga mogu da budu zadovoljni učinkom svojih ljubimaca na startu nove sezone, s obzirom na to da se posle osam mečeva ekipa nalazi na osmom mestu na tabeli, sa 13 osvojenih bodova. To je doduše mnogo lošiji učinak nego prošle godine u ovo vreme kada su "Brazilci iz Brajzgaua" bili drugi na tabeli. 

Pored toga, u dosadašnjem delu grupne faze Lige Evrope zabeležili su trijumf protiv Olimpijakosa u gostima sa 3:2, dok su u drugom meču kao domaćin poraženi od Vest Hema sa 2:1.

Inače, Frajburg je sve do polovine prošle sezone, a dobrim delom i i početkom drugog dela Bundeslige, držao neko od mesta koja vode u Ligu šampiona, ali je na kraju ipak završio kao peti, pa je četvrtu sezonu zaredom u Ligi Evrope. Prošle godine su stigli do osmine finala, pre tri godine zaustavljeni su u grupi, a pre dve godine nisu prošli ni kvalifikacije.

Pobedom u Bačkoj Topoli crno-beli bi napravili veliki iskorak ka drugom uzastopnom proleću u Evropi, jer bi gotovo izvesno osigurali bar treće mesto koje vodi u drugu fazu Lige konferencija. U uvertiri za ovaj meč stigli su do tri boda u Bundesligi, savladavši posle preokretu jednu od najslabijih ekipa Bohum sa 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)