ATALANTA PRONAŠLA NOVU POBEDNIČKU FORMULU: ''Boginja provincije'' nije primila gol na svom stadionu ove sezone!

V.M.

22. 10. 2023. u 08:00

FUDBALERI Atalante će u devetom kolu Serije A dočekati Đenovu (18:00).

АТАЛАНТА ПРОНАШЛА НОВУ ПОБЕДНИЧКУ ФОРМУЛУ: Богиња провинције није примила гол на свом стадиону ове сезоне!

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su trenutno šesti na tabeli, a najveće zasluge za to idu njihovoj formi pred svojim navijačima. Atalnta je do sada odigrala tri utakmice na ''Gevis stadionu'' i osvojila je sedam bodova, a ono što je posebno impresivno je podatak da golman Muso nije primio nijedan pogodak na tim susretima.

Ipak, igre na strani ne daju iste rezultate, a to smo videli i pred reperezentativnu pauzu kada je ''boginja provinicije'' poražena u prestonici od Lacija, ''nebeskoplavi'' su ispustili prednost od 2:0, ali su pogotkom Vesina u završnici ipak došli do pobede.

Za razliku od nekih prethodnih godina, Atalanta Đan Pjera Gasperinija je više fokusirani na defanzivu i ima jednu od boljih odbrana lige sa osam primljenih golova, a zbog toga ''pati'' napad i boginja je do sada ''samo'' 13 puta tresla mrežu protivnika.

Sa druge strane, Đenova se vratila u Seriju A i za sada pruža solidne partije. Pod trenerskom palicom Alesandra Đilardina je upisala dve pobede uz isto toliko remija, ali je doživela i četiri poraza.

Jedan od njih bio je onaj od Milana pred reprezentativnu pauzu (0:1), a utakmica je bila obeležena činjenicom da su oba golmana isključenja, pa je na gol ''rosonera'' pri samom kraju meča morao stati Olivije Žiru ali ''grifoni'' to nisu uspeli da iskoriste.

Biće zanimljivo videti kako će mladi stručnjak pripremiti svoje pulene, jer on veoma dobro poznaje Đan Pjera Gasperinija koji je u sezoni 2013/14 vodio Đenovu, a Đilardino je tada bio nosilac ekipe sa 14 pogodaka na 30 odigranih utakmica.

Gosti su trenutno 15. na tabeli ali imaju četiri boda više od Empolija koji je prvi tim ispod crte, tako da i dožive novi poraz ne mogu pasti u zonu ispadanja.

Dobra vest za boginju provincije je to što se u sastav vratio Đanluka Skamaka i konačno će imati pravog špica na raspolaganju jer su on i El Bilal Ture bili povređeni većim delom dosadašnjeg toka sezone.

Ipak, Malijac i dalje nije na raspolaganju Gasperiniju, a kraj aut linije će mu se pridružiti Kopmajners i Vorlicki.

Kod gosta će sigurno izostati Badelj, Martinez i Mesijas, a pod znakom pitanja su nastupi Strotmana i najskupljeg letošnjeg pojačanja Matea Retegija.

Verujemo da je Atalanta kvalitetenija ekipa u ovom trenutku i da će povratak Skamake na teren pogurati domaćina ka novoj pobedi na ''Gevis stadionu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)