HELENI BI DA SE VRATE NA EURO POSLE 12 GODINA PAUZE: ''Momci u zelenom'' nemaju prava na grešku

V.M.

13. 10. 2023. u 08:00

U sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Irska će u Dablinu ugostiti Grčku (20.45).

ХЕЛЕНИ БИ ДА СЕ ВРАТЕ НА ЕУРО ПОСЛЕ 12 ГОДИНА ПАУЗЕ: Момци у зеленом немају права на грешку

Profimedia

Domaćini večeras moraju da igraju na pobedu kako bi održali minimalne šanse da se plasiraju na Euro u Nemačkoj iduće godine. Pretposlednji su u grupi ''A'' i zaostaju čak šest bodova za drugoplasiranom Holandijom, dok je sa druge strane Grčka izjednačena po broju poena sa ''lalama'' i pokušaće da se vrati na Euro po prvi put još od 2012. godine.

Domaćini su u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarili samo jednu pobedu, i to protiv poslednjeplasiranog Gibraltara, a pored toga su doživeli četiri poraza.

Poslednja dva susreta ''momci u zelenom'' su imali sa liderima u grupi i nisu se lepo proveli. Prvo su ih Francuzi rutinski savladali sa 2:0, a zatim su Holanđani posle preokreta odneli tri boda sa ''Aviva stadiona'' (1:2).

Gotovo je sigurno da se Irci neće plasirati na Euro, ali to neće biti slučaj 2028. jer će na njemu zajedno sa Engleskom biti domaćini.

Što se tiče Grka, oni su do sada samo poklekli protiv najtežih rivala u ovoj grupi. Porazili su je Holandija i Francuska, a pored toga su savladali Irce i dva puta Gibraltar.

Poslednji susret odigrali su upravo protiv fenjeraša sa jugozapada Evrope (5:0), a u listru strelaca su se upisali  Pelkas, odnosno dvostruki strelci Masuras i Mavropanos.

Četa Gustava Pojea ima problema na gostovanjima u poslednje vreme, na prethodnih šest utakmica izvan Grčke ostvarila je samo jednu pobedu i to protiv Gibraltara.

Heleni su dobro nastupali u Ligi nacija, zauzeli su prvo mesto u drugoj grupi ''C'' ranga takmičenja i ako ne budu uspeli da odu na Euro putem kvalifikacija, imaće priliku u plej-ofu.

Večerašnji rivali su se susreli sredinom juna kada je Grčka slavila sa 2:1 u Atini na ''OPAP arena''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)