EVROPSKI DERBI U PREMIJER LIGI: "Svrake" i "čekićari" bore se za priključak vrhu tabele

O. M.

08. 10. 2023. u 13:18

VEST HEM dočekuje Njukasl u osmom kolu engleske Premijer lige. Utakmica je na programu u nedelju od 15 časova na londonskom Olimpijskom stadionu.

ЕВРОПСКИ ДЕРБИ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Свраке и чекићари боре се за прикључак врху табеле

Foto: Profimedia

U poslednjem ligaškom meču Vest Hem je na svom terenu savladao Šefild junajted sa 2:0. Trenutno su sedmi na tabeli sa 13 bodova, tri manje od četvrtoplasiranog Liverpula i sedam manje od lidera Totenhema. U grupnoj fazi Lige Evrope trijumfovali su u oba meča, uključujući i pobedu nad našim TSC-om, dok su u Liga kupu eliminisali ekipu Linkolna. U poslednjih pet takmičarskih utakmica zabeležili su četiri pobede i jedan poraz.

Vest Hem je uspeo da pobedi Frajburg uprkos tome što je bio bez usluga najboljeg strelca Majkla Antonija, koji je bio van terena zbog problema sa preponama. Menadžer Dejvid Mojs nije mogao da potvrdi da li će reprezentativac Jamajke biti spreman za gostovanje Njukaslu ovog vikenda. Antonio nije jedini igrač Vest Hema koji se oporavlja od povrede prepona. Očekuje se da će Ben Džonson takođe propustiti ovu utakmicu iz istog razloga, dok bi problem sa butinom trebalo Arona Kresvela da drži van terena do posle reprezentativne pauze.

Njukasl dolazi u London osokoljen velikim trijumfom u Ligi šampiona nad Pari sen Žermenom, a u prethodnom kolu engleske Premijer lige na svom terenu je savladao Barnli sa 2:0.​ Trenutno ima bod manje od Vest hema, dok u grupnoj fazi Lige šampiona zauzima prvu poziciju na tabeli ispred PSŽ-a i Milana. Veliki rezultat ostvarili su u Liga kupu gde su sa 1:0 savladali šampiona Evrope i Engleske Mančester siti.

Menadžer Edi Hau neće moći da računa na Endija Gordona koji je suspendovan zbog pet žutih kartona, ali mu je već odredio zamenu u Džejkobu Marfiju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)