UKRAJINCIMA SMETA MAŽIĆ: Antverpen i Šahtjor u borbi za treće mesto grupe H

O. M.

04. 10. 2023. u 11:13

ANTVERPEN dočekuje ekipu Šahtjora u prvoj utakmici drugog kola H grupe Lige šampiona. Utakmica se igra na stadionu Boseil od 18 časova i 45 minuta.

УКРАЈИНЦИМА СМЕТА МАЖИЋ: Антверпен и Шахтјор у борби за треће место групе Х

Foto: Profimedia

Zanimljivu uvertiru imao je ovaj meč pošto su Ukrajinci negodovali kod UEFA zbog imenovanja legendarnog srpskog bivšeg arbitra Milorada Mažića za kontrolora suđenja na ovom meču. 

Ukrajinske "patriote", naime, smatraju da je Mažić "ruski čovek" jer je od ove godine zaposlen kao predsednik Sudijske komisije pri Fudbalskom savezu Rusije.

Šahtjor je inače iz Donjecka, glavnog grada Donjecke Narodne Republike koja je odnedavno u sastavu Ruske Federacije, ali ovaj klub ne igra svoje utakmice tamo još od pre izbijanja sukoba u Ukrajini. Od 2014. sedište kluba je u Kijevu, a domaćin je u Lavovu i Harkovu na domaćoj sceni, dok se u evrokupovima seljaka po Evropi. Poslednji meč, u kome je ugostio Porto, igran je na hamburškom Folksparku koji "rudarima" nije doneo sreću jer je portugalski viceprvak pobedio sa 3:1.

Šahtjor nema mnogo izbora, u ovoj utakmici mora da ostvari pozitivan rezultat, pošto u konkurenciji Barselone i Porta i ukrajinski i belgijski šampion mogu da se nadaju samo trećem mestu i selidbi u nokaut fazu Lige Evrope.

Belgijancima će susret sa Šahtjorom biti istorijski prvi okršaj s nekom ukrajinskom ekipom u evrokupovima, računajući i period bivšeg Sovjetskog Saveza. Antverpen je u prvom kolu doživeo debakl na Monžuiku od Barselone (5:0, posle čega je u belgijskoj Pro ligi vezao tri remija bez golova. To je šampiona stavilo na petu poziciju na tabeli sa 14 bodova posle osam kola, pet manje od lidera Rojal uniona kome je prošle sezone u poslednjem kolu pred nosom uzeo titulu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije