ATLETIKO PREKIDA FEJENORDOV STRAŠNI NIZ? "Jorgandžije" (ni)su prežažile pogodak Provedela

O. M.

04. 10. 2023. u 09:26

U jednoj od dve utakmice poslepodnevnog programa drugog kola Lige šampiona Atletiko Madrid dočekuje holandskog šampiona Fejenord. Utakmica se igra na stadionu Metropolitano od 18 časova i 45 minuta.

АТЛЕТИКО ПРЕКИДА ФЕЈЕНОРДОВ СТРАШНИ НИЗ? Јорганџије (ни)су прежажиле погодак Проведела

Foto: Tanjug

Atletiko Madrid je prošle godine razočarao u Ligi šampiona, završivši grupnu fazu kao poslednji u grupi, pa je ove godine jedan od prioriteta da poprave utisak u grupi u kojoj su realno favoriti za prvo mesto. Rezultat prvog kola dobar je osnov pošto se ekipa sa gostovanja Laciju vratila neporažena, mada će navijači "jorgandžija" dugo žaliti za sva tri boda, pošto su lacijali izjednačili u zaustavnom vremenu pogotkom svog golmana Provedela. 

Pored toga, domaćin je nacionalni šampionat započeo dobrim rezultatima, i nakon sedam odigranih mečeva imaju 16 bodova, pet manje od lidera Real Madrida, ali i utakmicu manje.

Atletiko je u prethodnom kolu pokazao osobinu velikih timova, da pobeđuju i kada ne igraju dobro. Iako su protiv Kadiza gubili sa 2:0, uspeli su da ostvare preokret od 3:2. Taj uspeh još je veći kada se zna da je trener Dijego Simeone "žutoj podmornici" suprotstavio kombinovani sastav, pa nema sumnje da u duel sa Fejenordom ulaze fenomenalno raspoloženi.

Fejenord je imao veoma uspešnu prethodnu sezonu. Ubedljivo su osvojili šampionat Holandije, prvi put posle pet godina, okončavši trogodišnju dominaciju Ajaksa. Pored toga, stigli su do četvrtfinala Lige Evrope, gde su eliminisani u dvomeču sa Romom, i to tek posle produžetaka.

Fejenord je i ove godine nastavio fenomenalno, a posle nešto slabijeg starta sezone kada je poražen u finalu Superkupa od PSV Ajndhovena i šampionat počeo sa dva remija, u narednih šest utakmica u svim takmičenjima ostvarili su isto toliko pobeda.

Posebno su važni trijumfi protiv velikog rivala Ajaksa, 4:0 na gostovanju, kao i u prvom kolu grupne faze Lige šampiona, kada su nadigrali šampiona Škotske, ekipu Seltika, sa 2:0.

Ipak, gosti u ovom meču imaju najveći izazov od početka sezone, a ostaje da se vidi da li mogu da ponove dobre partije protiv španskog velikana. Nemaju šta da izgube a mogu mnogo da dobiju jer bi, ukoliko pobede, posle dva kola imali maksimalnih šest bodova, što bi bio veliki korak u borbi za plasman u drugu fazu.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu