HOFENHAJM JE U BOLJOJ FORMI, ALI: Tradicija na strani Borusije Dortmund

O. M.

29. 09. 2023. u 09:31

BORUSIJA iz Dortmunda gostuje Hofenhajmu u okviru šestog kola nemačke Bundeslige. Utakmica je na programu u petak od 20 časova i 30 minuta na "Rajn Neker" stadionu.

ХОФЕНХАЈМ ЈЕ У БОЉОЈ ФОРМИ, АЛИ: Традиција на страни Борусије Дортмунд

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Borusija je u prethodnom kolu na svom terenu savladala Volfsburg sa 1:0. Jedini gol na meču domaći su postigli u 68. minutu. Strelac je bio Marko Rojs na asistenciju Julijana Branta.

"Žuto-crni" su pre ovog meča zabeležili dve pobede i dva remija u ligi i trenutno zauzimaju šesto mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova, jednim manje od Hofenhajma. U prvom kolu grupne faze Lige šampiona izgubili su od Pari Sen Žermena u gostima sa 2:0, dok su u nemačkom Kupu savladali Šot Majnc sa 6:1.

Trener Edin Terzić neće moći da računa na Marsela Sabicera, Žilijena Duranvila, Mateua Moreja i Tomu Menijea zbog povreda, a moguće je da će odmoriti i nekog od zdravih prvotimaca jer Dortmund sredinom sledeće nedelje igra drugo kolo Lige šampiona sa Milanom.

Hofenhajm je u gostima pobedio Union Berlin sa 2:0 u poslednjem prvenstvenom meču. Poveli su u 22. minutu golom Andreja Kramarića iz jedanaesterca, a prednost su udvostručili u 38. minutu kada je Griša Promel proigrao Maksimilijana Bejera a ovaj ubacio loptu u mrežu.

Trenutno zauzimaju petu poziciju na tabeli sa 12 bodova, jednim manje od prvoplasiranog Bajerna. U dosadašnjem delu prvenstva zabeležili su četiri pobede i jedan poraz, dok su u prvom kolu kupa eliminisali Libek sa 4:1.

Hofenhajm će sigurno nastupiti bez Florijana Griliča, Stenlija Nsokija, Marka Džona, Bambase Kontea i Denisa Gajgera zbog povreda, dok je Vout Veghorst pod znakom pitanja, nakon što je propustio meč sa Union berlinom zbog povrede mišića. Ako to bude slučaj, Ila Bebu će skoro sigurno zameniti Holanđanina u napadu u petak.

Iako je Hofenhajm u boljoj formi i igra na svom terenu, ne treba zaboraviti da Borusija Dortmund ima mnogo jači igrački kadar. Osim toga, tradicija je na strani žuto-crnih koji su pobedili u četiri poslednja međusobna susreta dok Hofenhajm čeka na pobedu kod kuće od 2019. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,58) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!