VREME JE DA ROMA UHVATI ZALET: ''Vučica'' baš voli da igra protiv današnjeg rivala

V.M.

28. 09. 2023. u 10:06 >> 10:07

U poslednjoj utakmici šestog kola Serije A, fudbaleri Đenove će dočekati izabranike Žozea Morinja (20.45).

ВРЕМЕ ЈЕ ДА РОМА УХВАТИ ЗАЛЕТ: Вучица баш воли да игра против данашњег ривала

FOTO: EPA

Ovo će biti obračun ekipa koje ne blistaju na startu prvenstva, doduše, domaćini su se tek vratili u elitu tako da su verovatno zadovoljni 16. mestom na tabeli, dok se to sigurno ne može reći za ''đalorose'' koji se nalaze na razočaravajućoj 14. poziciji i imaju najgori start sezone u poslednjih pet godina.

Roma je za vikend imala sjajnu priliku da nakon trijumfa nad Veronom (7:0) upiše i drugu vezanu pobedu kada je gostovala Torinu, povela je sredinom drugog dela igre kada je Lukaku zatresao mrežu, ali nije uspela da sačuva tu prednost i na kraju je svojim prvencem u dresu ''bikova'' Duvan Zapata pogotkom u 85. minutu postavio konačnih 1:1.

''Vučica'' se baš muči na startu prvenstva, osvojila je samo pet bodova i Žoze Morinjo mora da pronađe način da prodrma svoje izabranike. Pravu priliku za to imaće večeras jer Roma retko voli da igra protiv nekoga kao protiv Đenove, ne zna za poraz od ''grifona'' na poslednjih 17 međusobnih duela u kojima je upisala 13 pobeda uz četiri remija.

Dobra vest za Portugalca je to što će na raspolaganju imati kapitena Pelegrinija čiji je izostanak bio vidan na terenu, očekuje sa da zauzme mesto iza Dibale i Lukakua i povede ''đalorose'' ka prvoj ligaškoj pobedi u gostima ove sezone.

Ipak, vredi napomenuti da Morinjo neće moći da računa na Smolinga, Ejbrahama i Sančeza.

Što se tiče domaćina, on se ekspresno vratio u Seriju A i cilj će mu biti da se zadrži u njoj i iduće sezone. Đenova je već odigrala dva meča na svom ''Luiđi Ferarisu'' ali nije uspela da ostvari pobede.

Poražena je na otvaranju protiv Fiorentine (1:4), dok je u pretprošlom kolu prokockala prednost od dva pogotka protiv šampiona Napolija (2:2).

Jedini trijumf za sada izabranici Alberta Đilardina su ostvarili nad Laciom u Rimu (1:0), dok su proteklog vikenda poraženi od strane razigranog Lećea (0:1).

Dovoljno o tome koliko se ''grifoni'' muče ove sezone govore podaci da u proseku imaju najgori posed lopte u ligi (34.8%), i da su uputili najmanje udaraca na gol protivnika (32).

Domaćini će biti bez Martina koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona protiv Lećea.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)