NAPOLI VAN FORME U BRAGI: Portugalci se poigravali sa srpskim vicešampionom

O. M.

20. 09. 2023. u 10:45 >> 10:46

FUDBALERI Napolija gostuju u Bragi u okviru prvog kola grupe "C" Lige šampiona. Utakmica se igra na "Gradskom stadionu" u Bragi od 21 čas.

НАПОЛИ ВАН ФОРМЕ У БРАГИ: Португалци се поигравали са српским вицешампионом

Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Braga je do Lige šampiona stigla kroz kvalifikacije koje su "arsenalisti" izborili osvajanjem trećeg mesta u portugalskoj Primeira ligi. 

Prvi protivnik im je bio vicešampion Srbije TSC iz Bačke Topole. Braga je na svom terenu pobedila sa 3:0, a u Bačkoj Topoli sa 4:1. Taj trijumf ih je odveo u plej-of na dvoboj protiv grčkog Panatinaikosa. U prvoj utakmici Braga je kod kuće pobedila sa 2:1, a plasman u Ligu šampiona potvrdila je trijumfom u Atini od 1:0.

Žreb nije bio naklonjen portugalskom timu pošto se u ovoj grupi još nalaze Real Madrid i Union Berlin.

U novoj sezoni Primeira lige Braga je odigrala pet utakmica i sada ima dve pobede, dva poraza i jedan remi. Loš početak sezone za njih je počeo porazom od Familikaoa rezultatom 2:1. Pobedili su Šaves i Moreirense, a u prošlom kolu pretrpeli težak poraz od Farensea 3:1. 

Najveći problem ekipe je što prima mnogo golova. Prošle sezone su na 34 utakmice u prvenstvu primili 30, a ove godine već 10 posle petog kola.

Šampion Italije Napoli nije baš sjajno počeo novu sezonu u Seriji A. Posle dve startne pobede usledila su dva razočarenja. Prvo poraz na stadionu "Dijego Armando Maradona" od Lacija, koji je i prošle sezone odneo bodove iz Napulja i tada privrremeno odložio šampionsko slavlje, a onda možda još veći šok - remi sa novajlijom u ligi Đenovom.

Prošle godine u Ligi šampiona su stigli do četvrtfinala, gde ih je dočekao Milan i u dva meča savladao sa 2:1. U grupi "A" bili su prvi u jakoj konkurenciji Liverpula, Ajaksa i Rendžersa. Imali su pet pobeda i jedan poraz. Ove sezone imaće još neprijatnije protivnike, jer su pored Brage tu i Real Madrid i Union Berlin.

Napoli i Braga nikada nisu igrali takmičarski meč, sastali su se pre desetak godina u prijateljskoj utakmici koja je završena pobedom Napolitanaca od 3:1. 

Novi trener šampiona Italije Rudi Garsija, koji je na klupi zamenio novog selektora "azura" Lučana Spaletija, ima iskustva sa Bragom s kojom se sastajao dva puta kao trener Olimpika iz Marseja. U sezoni 2017/18 eliminisao je "arsenaliste" u šesnaestini finala Lige Evrope, a dve sezone ranije sastali su se u grupi ovog takmičenja kada je zabeležio po pobedu i poraz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)