SARI I SIMEONE "ZAKLJUČAVAJU BRAVE": Susret "granitnih odbrana" koje su popustile prethodnog vikenda

O. M.

19. 09. 2023. u 10:42 >> 10:42

LACIO dočekuje Atletiko Madrid u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Utakmica se igra na rimskom Olimpiku od 21 čas, u okviru grupe "E" koju još čine Seltik i Fejenord.

САРИ И СИМЕОНЕ ЗАКЉУЧАВАЈУ БРАВЕ: Сусрет гранитних одбрана које су попустиле претходног викенда

Foto: Tanjug

Lacijali su Ligu šampiona izborili osvajanjem vicešampionske titule u Italiji. Dugo se vodila bitka za drugo mesto u Seriji A između Intera, Milana i Rome, pa i Juventusa dok mu nisu oduzeti bodovi, ali je na kraju drugi kroz cilj, iza neprikosnovenog Napolija, prošao tim Mauricija Sarija.

Međutim, nova sezona je loše počela za "bjankoseleste". Samo jedna pobeda u četiri utakmice gurnula je Lacio ka dnu tabele, na 15. mesto. Ovo nije realna slika rimskog tima, ali je činjenica da imaju problema sa neefikasnim napadom. Sezonu su počeli porazom od Lečea od 2:1. Sledeći šok usledio je kada ih je povratnik u Seriju A Đenova pobedila kod kuće sa 1:0. Trenutak lucidnosti usledio je u Napulju, gde su "orlovi" zasluženo savladali šampiona sa 2:1, baš kao što su i prošle sezone pobedili na stadionu "Dijego Armando Maradona", doduše tada sa 1:0.

Gostovanje Juventusu u narednom kolu nije bilo tako uspešno, pošto je "stara dama" pobedila sa 3:1, golovima Federika Kijeze i dvostrukog strelca Dušana Vlahovića.

Lacio je 1999/2000. igrao četvrtfinale Lige šampiona. Tada je za ovaj tim nastupao sadašnji trener Atletiko Madrida Dijego Simeone, a oni od tada nemaju zapaženijih rezultata u ovom takmičenju.

Atletiko Madrid imao je u Ligi i ranije Kupu šampiona mnogo više uspeha od današnjeg domaćina. Po tri puta su "jorgandžije" stale u finalu, polufinalu i četvrtfinalu. Najbliže "ušatom peharu" bili su 2014. godine kada su ih sekunde delile od titule u finalu protiv gradskog rivala Reala koji je izjednačio na 1:1 u 93. minutu, a onda u produžecima ipak bio bolji tim. Dve godine kasnije opet je bilo 1:1 protiv istog rivala, ali su tada penali odlučili pobednika, a Huanfran je bio jedini neprecizan.

Prošle sezone, Atletiko je bio četvrti u grupi sa Portom, Leverkuzenom i Brižom, a učešće za ovu sezonu obezbedio je trećim mestom u La ligi, iza Barselone i Real Madrida. 

U novoj sezoni Atletiko je odigrao četiri meča i zabeležio dve pobede, jedan poraz i remi. Izgubili su od Valensije sa 3:0 prošlog vikenda u meču u kojem su dominirali posedom, ali su uputili samo tri udarca u okvir gola "slepih miševa". Kolo pre toga ispisali su istoriju La lige nanevši najteži poraz Rajo Valjekanu u istoriji - 7:0, što znači da ekipa Dijega Simeonea i te kako ima napadački potencijal. 

Pitanje je samo da li ga ne ispoljavaju zbog sopstvenih slabosti ili se radi o taktičkim zamislima Argentinca, koji je više puta kritikovan od strane navijača i fudbalskih stručnjaka da neguje previše defanzivnu taktiku.

Imajući u vidu da i Lacio igra uglavnom defanzivno, na ovom susretu ne treba očekivati mnogo golova, naročito što i jedni i drugi u meč ulaze posle tri primljena gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,77) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024