REPRIZA NEKADAŠNJEG FINALA LIGE ŠAMPIONA: "Ponos juga" se vratio u najelitnije evropsko takmičenje posle šest godina

V.M.

19. 09. 2023. u 17:43 >> 17:43

U okviru grupe ''E'' Lige šampiona, fudbaleri Fejenorda će na popularnom ''tiganju'' ugostiti škotskog prvaka Seltik (18.45).

РЕПРИЗА НЕКАДАШЊЕГ ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Понос југа се вратио у најелитније европско такмичење после шест година

FOTO: Profimedia

Danas ćemo imati priliku da gledamo reprizu jednog od zanimljivijih finala tadašnjeg Kupa šampiona, kada je Fejenord nakon produžetaka pogotkom Bengta Ovea Kindvala u 117. minutu sa 2:1 savladao Seltik i tako postao prvi holandski tim koji je pokorio Evropu.

Fejenord je prošle sezone igrao sjajan fudbal i pod trenerskom palicom Arnea Slota je osvojio Erediviziju i nakon šest godina odsustva vratio se u Ligu šampiona. 

''Ponos juga'' je započeo novu kampanju sa dva vezana remija, ali od tada je ''upalio motore'' i sa tri vezane pobede ulazi u večerašnji meč. Poslednja žrtva domaćinu je bio Herenven kojeg je u dominantnom stilu savladao sa 6:1.

Za vreme te pobedničke serije Fejenord je postigao impresivnih 17 golova i Arne Slot je najavio novi napadački festival njegove ekipe koja će pred punim tribinama u Roterdamu biti orna da upiše tri boda na otvaranju najelitnijeg evropskog takmičenja.

Sa druge strane, Seltik već dugi niz godina nastupa u Ligi šampiona, ali ima vrlo malo uspeha i poslednji put kada je prošao u osminu finala bilo je 2012/13.

Škotskog šampiona je preko leta napustio menadžer Endž Postekoglu koji je preuzeo Totenhem i jedan je od najvećih hitova Premijer lige, a na klupu velikana se vratio Brendan Rodžers koji je već obavljao ovu funkciju od 2016. do 2019.

Iskusni menadžer je u tom periodu osvojio dve titule, a posebno je bila impresivna sezona 2016/17. koju je Seltik završio bez poraza u domaćim takmičenjima.

Rodžers je predvodio ''kelte'' na 12 utakmica u Ligi šampiona i uspeo je da ostvari samo jednu pobedu, a uz nju je odigrao tri remija i doživeo osam poraza.

Što se tiče trenutne kampanje, gosti su prvi na tabeli škotskog šampionata sa 13 osvojenih bodova u pet uvodnih kola.

Iako će domaćin biti bez najboljeg strelca Gutijereza, verujemo da će ''tiganj'' biti prevruć za Seltik i očekujemo pobedu Fejenorda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu