NEJMAR OBORIO REKORD O KOJEM SANJA SVAKI BRAZILAC: ''Selesao'' impresivno započeo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

V.M.

12. 09. 2023. u 16:37 >> 16:37

U utakmici drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, Peru će dočekati Brazil (4.00).

НЕЈМАР ОБОРИО РЕКОРД О КОЈЕМ САЊА СВАКИ БРАЗИЛАЦ: Селесао импресивно започео квалификације за Светско првенство

FOTO: AP/Tanjug

Brazilci su na impresivan način započeli novi kvalifikacioni ciklus. Pre tri dana savladali su Boliviju sa 5:1, a sve je bilo u znaku nove zvezde Al Ahlija Nejmara. Sjajni krilni napadač je postigao pogodak za 4:0, to mu je bio 78. gol u dresu reprezentacije i oborio je rekord za najboljeg strelca u istoriji Brazila koji je više od pola veka držao legendarni Pele.

Pored Nejmara koji je postigao dva gola, Rodrido se takođe dva puta upisao, dok je listu strelaca upotpunio Rafinja. 

Nakon odlaska Titea posle ispadanja u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru, kormilo je privremeno preuzeo Fernando Dinize koji uz Brazil vodi i Fluminense.

Trijumfom nad Bolivijom, ''selesao'' je nastavio impresivan niz od čak 35. kvalifikacionih utakmica bez poraza, poslednji put kada su Brazilci pognute glave napustili teren bilo je 2015. kada ih je savladao Čile.

Što se tiče Perua, njega su obradovale vesti o širenje Svetskog prvenstva koje će sada brojati 32 člana jer je Južna Amerika dobila još jedno zagarantovano mesto za koje domaćin veruje da će mu pripasti.

Peruanci su svoje kvalifikacije započeli u Paragvaju gde su čitavo drugo poluvreme igrali sa igračem manje nakon isključenja Advivnkule krajem prvog dela igre, ali su uspeli da izdrže nalete protivnika, te je na kraju viđen remi bez golova.

''Belo-crvenima'' je to bio treći meč od prethodna četiri na kojima su sačuvali mrežu, ipak biće teško stamenoj odbrani Peruanaca da to ponovi protiv jedne od najjačih selekcija na svetu.

Peru je pet puta u svojoj istoriji igrao na Svetskim prvenstvima, a najveće uspehe ostvario je u Meksiku 1970. i Argentini 1978. kada je stizao do četvrtfinala.

Poslednji put kada su se današnji rivali susreli bilo je pre dve godine i tada je Brazil slavio sa 2:0, a mi verujemo da će ''selesao'' upisati novu pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024