DA LI ĆE ISTORIJA FUDBALA BITI ISPISANA? Portugalci bez Ronalda dočekuju najveći hit kvalifikacija

V.M.

11. 09. 2023. u 13:17 >> 13:17

U okviru grupe ''J'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Portugala će ugostiti Luksemburg (20.45).

ДА ЛИ ЋЕ ИСТОРИЈА ФУДБАЛА БИТИ ИСПИСАНА? Португалци без Роналда дочекују највећи хит квалификација

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u ovaj ciklus ušao sa novim trenerom, Fernanda Santosa je zamenio Roberto Martinez koji za sada radi odličan posao jer njegovi izabranici nakon pet odigranih utakmica imaju maksimalan učinak od 15 osvojenih bodova. Što se tiče Luksemburga, on je najveći hit kvalifikacija, nalazi se u seriji od tri vezane pobede, sakupio je deset poena za sada i bori se sa Slovačkom za drugo mesto koje bi mu značilo prvi plasman na Evro u istoriji reprezentacije.

Poslednju pobedu u nizu Portugalci su ostvarili pre par dana u Bratislavi. Jedini gol na meču postigao je Bruno Fernandeš u 43. minutu, što je bilo dovoljno za trijumf od 1:0. 

Može se reći da je Portugal imao dosta sreće na žrebu jer realno gledano nijedna ekipa u grupi mu nije blizu po kvalitetu. To se ogleda i u gol-razlici koja iznosi 15:0 i očekuje ga još jedan rutinski plasman na Evropsko prvenstvo koje nije propustio još od 1992.

Martinez danas neće moći da računa na Kristijana Ronalda koji će večerašnji meč propustiti zbog kartona. Iako je napunio 38 godina i preselio se u Al Nasr, Ronaldo je jako bitan šraf u igri domaćina i jedan je od najboljih strelaca kvalifikacija sa pet postignutih golova.

Sa druge strane, gosti igraju fantastično u poslednje vreme, ali i dalje kao veliki autsajderi dolaze na stadion ''Algarve''. Nakon slabog otvaranja prvenstva sa dva osvojena boda u uvodna dva kola, Luksemburg je znatno podigao formu.

Savladao je Lihtenštajn i Bosnu sa po 2:0, a minulog petka je upisao i treću uzastopnu pobedu kada je bio bolji od Islanda pred svojim navijačima sa 3:1.

''Crveni zmajevi'' su jedna od najlepših priča dosadašnjeg toka kvalifikacija i imaju veoma dobru priliku da se po prvi put u svojoj istoriji plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Današnji rivali su se već susreli u drugom kolu i tada je Portugal bio ubedljiv sa 6:0.

Iako nema Ronalda koji je postigao dva gola na tom meču i dalje verujemo da će četa Roberta Marineza upisati novi rutinski trijumf.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave