CRNA GORA IDE PO TRI BODA: Nije to košarka - Litvanci ne mare mnogo za fudbal

O. M.

07. 09. 2023. u 09:40 >> 09:40

LITVANIJA dočekuje Crnu Goru u petom kolu kvalifikacija za EVRO 2024. Utakmica je na programu u četvrtak od 18 časova na stadionu "Darijus i Girenas" u Kaunasu.

ЦРНА ГОРА ИДЕ ПО ТРИ БОДА: Није то кошарка - Литванци не маре много за фудбал

FOTO: AP/Tanjug

Litvanija je poslednja na tabeli grupe "G" sa jednim bodom koji su osvojili protiv Bugarske u drugom kolu (1:1). Litvanci su godinama jedna od najlošijih reprezentacija u Evropi. U poslednje tri godine ostvarili su samo dve pobede, jednu u prijateljskoj utakmici protiv San Marina i jednu u kvalifikacijama za Mundijal protiv Bugarske.

U svom poslednjem takmičarskom meču izgubili su od Mađarske u gostima rezultatom 2:0. Trenutno zauzimaju poslednje mesto na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, koji su osvojili remizirajući sa Bugarskom 1:1. Uz to, izgubili su i od Srbije sa 2:0, golove su postigli dva Dušana, Tadić i Vlahović. Između tih utakmica odigrali su prijateljski meč protiv Grčke koji je završen bez golova.

Crna Gora je bila slobodna u prošlom kolu kvalifikacija pa je termin iskoristila da na svom terenu odigra prijateljski meč protiv Češke i izgubila sa 4:1. Gosti su poveli u 28. minutu, a potom u 57. udvostručili prednost. Crnogorci su smanjili prednost gostiju u 66. minutu kada je Risto Radunović asistirao Dritonu Camaju, koji je postigao gol. Do kraja utakmice gostujući tim je postigao još dva gola, Provod i Hlozek su savladali Matiju Šarkića.

Nakon tri odigrana kola, Crna Gora ima četiri osvojena boda i trenutno je na trećem mestu na tabeli. U prvom kolu su pobedili Bugarsku sa 1:0, u drugom izgubili od Srbije 2:0 (dvostruki strelac Dušan Vlahović), dok su u trećem kolu odigrali bez golova protiv Mađarske.

Selektor "hrabrih sokola" Miodrag Radulović imaće na raspolaganju sve igrače, a jedina promena u odnosu na prethodne utakmice mogla bi da bude u napadu gde će Nikola Krstović verovatno zaigrati umesto Stefana Mugoše.

Današnji duel u Vilnjusu biće treći zvanični okršaj ovih dveju reprezentacija. Crna Gora je pobedila oba puta do sada, a sastali su se u Ligi nacija 2018. godine. Sokolovi su pobedili sa 2:0 u Podgorici, a sa 4:1 u Vilnjusu (4:1).

Ukoliko pobedi danas u Kaunasu, a susret Srbije i Mađarske se ne završi nerešeno, Crna Gora će se bodovno izjednačiti sa poraženim sa stadiona "Rajko Mitić", gde se igra derbi grupe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)