REAL KONAČNO NA BERNABEUU: Ančeloti ima mnogo problema pri sastavljanju tima, ali tu je DŽud Belingam

O. M.

02. 09. 2023. u 10:36 >> 10:36

REAL MADRID i Hetafe sastaju se u malom madridskom derbiju u drugoj utakmici subotnjeg programa četvrtog kola španske La lige.

РЕАЛ КОНАЧНО НА БЕРНАБЕУУ: Анчелоти има много проблема при састављању тима, али ту је Џуд Белингам

Foto: Profimedia

Utakmica se igra od 16 časova i 15 minuta na stadionu "Santjago Bernabeu", koji će se predstaviti prvi put ove sezone, jer je renoviranje gotovo završeno, mada je zvanično "otvaranje" zakazano za 23. decembar kada ćemo konačno videti u novom ruhu "lepoticu sa Šamartena".

"Blankosi" su ove sezone tri puta gostovali i pobedili Atletik Bilbao (2:0), Almeriju (3:1) i Seltu Vigo (1:0) i na vrhu tabele sa devet bodova, dok je Hetafe jedanaesti, sa četiri boda iz prva tri meča.

Pobedu protiv Selte doneo je golom u 81. minutu Džud Belingam, kome je to bio četvrti gol u isto toliko nastupa za Real ove sezone. Osim njega, samo su još Rodriho i Vinisijus pogađali protivničke mreže pa je jasno da će Englez biti pravo pojačanje i da je već počeo da isplaćuje onih stotinjak miliona evra koliko je za njegov prelazak na Bernabeu plaćeno Borusiji iz Dortmunda.

Hetafe je redovna mušterija "velikom bratu" mada je prošle sezone oba puta časno poražen sa po 1:0, golovima Edera Militaa, odnosno Marka Asensija. Koliko god ekipa iz predgrađa slovila za mali klub, ne treba ih nikada potceniti, što je na svojoj koži osetio i šampion Barselona jer je na startu nove sezone odigrala bez golova sa Hetafeom koji je u prošlom kolu sa 1:0 savladao ekipu Alavesa, dok je jedini poraz za sada doživeo na gostovanju Đironi, ali prilično ubedljiv - 0:3.

Trener kraljevića Karlo Ančeloti i dalje ima velikih problema sa povredama igrača od kojih su neki bili nosioci igre prethodne sezone. Na golmana Tiba Kurtou ne računa se do kraja sezone zbog teške povrede, a na listi povređenih su i Eder Militao, Vinisijus Žunior, novo pojačanje iz Turske, supertalentovani Arda Guler, dok italijanskog stručnjaka ohrabruje napredak u oporavku Ferlana Medija i Danija Sebaljosa.

Dva ponajbolja igrača Luka Modrić i Toni Kros još nisu bili starteri ove sezone, iako su obojica nastupili na sva tri dosadašnja meča.

Što se tiče Hetafea, povređeni su Hoze Anhel Karmona, Mauro Arambari, Luis Mila i Enes Unal, dok je novo pojačanje iz redova Mančester junajteda, Mejson Grinvud, nespreman posle dužeg odsustva sa terena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)