SAN SIRO OSTAJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA ZA BIKOVE: Srpska kolonija iz Torina protiv tradicije u Milanu

O. M.

26. 08. 2023. u 09:46 >> 12:23

FUDBALERI Milana dočekuju Torino u drugom kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra na stadionu "San Siro" od 20:45.

САН СИРО ОСТАЈЕ НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА ЗА БИКОВЕ: Српска колонија из Торина против традиције у Милану

FOTO: Tanjug/AP

"Rosoneri" su pobedom počeli novu sezonu. Dva brza gola, Žirua u 11. minutu i Pulišića u 21. doneli su trijumf na gostovanju Bolonji, koja je statistički gledano bila nešto bolji rival (posed lopte, šutevi prema golu, opasni napadi), ali do kraja utakmice je rezultat ostao nepromenjen.

Milanezi su u pripremnom periodu odigrali osam utakmica sa promenjivim rezultatima. Počeli su ubedljivom pobedom od 7:0 nad Lumezaneom, a onda su na američkoj turneji doživeli poraze od španskih giganata Real Madrida (2:3) i Barselone (0:1), dok su od Juventusa izgubili na penale posle 2:2 u regularnom toku. 

Milan je ove sezone ostao bez legendarnog Zlatana Ibrahimovića koji "okačio kopačke o klin", a od zvučnijih imena Sandro Tonali je napustio klub i otišao u Njukasl za 70 miliona. Ante Rebić kome je istekao ugovor pojačao je Bešiktaš, dok su u klub stigla sjajna pojačanja poput Čukvuezea, Pulišića, Loftus Čika, Muse, Reindersa i Okafora. Sve u svemu, dovoljno jak sastav da opravda ulogu četvrtog favorita za osvajanje "skudeta". Ostaje da se vidi da li će tim pojačati srpski reprezentativac Luka Jović koji je jedna od želja trenera Stefana Pijolija za kraj prelaznog roka.

Milan i Torino prošle sezone su se sastali tri puta. Rosoneri su golom Žirua slavili u prvenstvenom okršaju na "San Siru", ali je Torino posle boljeg izvođenja penala eliminisao današnjeg rivala iz Kupa Italije u osmini finala. U regularnom toku bilo je 0:0. Torino je pobedio 2:1 kod kuće. 

Kad je reč o utakmicama na San Siru "bikovi" su nekoliko puta poslednjih godina ostajali neporaženi, ali nisu postigli gol od 2016. godine. Kad se tome doda da je Milan poslednji prvenstveni poraz kod kuće doživeo još u januaru od Sasuola, vidi se koliko će Torino imati težak posao na San Siru danas. Bikovi su prošle sezone osvojili više bodova na strani (31) nego kod kuđe (22), ali nijedan bod nisu uzeli ne samo Milanu, nego ni Interu, pa San Siro ostaje neosvojiva tvrđava za "bikove" koji su ovde vezali osam poraza.

Torino je razočarao na startu, odigravši bez golvoa sa novajlijom u ligi Kaljarijem, iako je trener Ivan Jurić pompezno najavljivao pobedu i borbu za plasman u evropske kupove naredne sezone. Ako ništa drugo, produžena je serija neporaženosti u prvim kolima koja sada iznosi 17 utakmica, uključujući 11 pobeda, dok je ovo bio šesti remi. 

U timu Torina protiv Kaljarija našli su se srpski reprezentativci Vanja Milinković-Savić i Ivan Ilić koji su najavljeni i za današnji meč, a mogao bi da im se pridruži i Nemanja Radonjić koji je izgleda izgladio nesuglasice sa hrvatskim stručnjakom Ivanom Jurićem.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)