HERAKLES POVEO PROTIV AJAKSA PA STAO: Najmegenu prija gostovanje u Almelu

O. M.

18. 08. 2023. u 09:40

U prvom meču drugog kola holandske Eredivizije Herakles Almelo dočekuje ekipu NEC Najmegena. Obe ekipe su sezonu započele porazom, pa je ovaj meč prilika da dođu do prvih bodova.

ХЕРАКЛЕС ПОВЕО ПРОТИВ АЈАКСА ПА СТАО: Најмегену прија гостовање у Алмелу

Profimedia

Herakles se prošle sezone takmičio u Erste diviziji i kao prvoplasirani tim na tabeli, uz Zvole, izborio povratak u najelitnije holandske klubove.

Herakles je u pripremnom periodu odigrao šest prijateljskih mečeva uz osrednji učinak od tri pobede i tri poraza. Savladali su Almeloz sa 5:1, FK Emen sa 1:0 i Ekscelzior sa 2:1, dok su poraženi od Prousen Minstera 4:2, Kambura 4:1 i FK Volendama 3:1. 

Herakles je u prvom kolu šampionata imao "nemoguću misiju" protiv jednog od najvećih holandskih klubova Ajaksa. Na opšte iznenađenje poveli su krajem prvog poluvremena, ali su "kopljanici" uspeli već u narednom napadu da izjednače. Drugo poluvreme donelo je potpuno drugu igru pa je Ajaks sa tri gola lagano rešio meč u svoju korist.

NEC je prethodnu sezonu završio na sredini tabele, na 12. mestu na tabeli, bez rizika od ispadanja, ali i bez šanse da se plasira u Evropu.

Ekipa iz Najmegena je u pripremnom periodu u četiri meča zabeležio je isto toliko pobeda. Savladali su Valkvijk 1:0, Altrinkam 4:0, Al Tavon 3:1 i u poslednjoj utakmici pred početak šampionata Venzi sa 3:1.

Ipak, uprkos dobrim igrama u prijateljskim utakmicama, Najmegen je izgubio u prvom kolu Eredivizije na svom terenu od Ekselziora. I pored vođstva od 2:1 i 3:2, domaći su zbog pada koncentracije u završnici meča primili dva gola i zabeležili poraz od 4:3.

Herakles ne zna za pobedu protiv Najmegena pet poslednjih utakmica u kojima je izborio samo jedan remi. Tri od tih pet utakmica igralo se u Almelu i sva tri su pripala ekipi iz Najmegena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)