MANČESTER SE PROVUKAO U PRVOM KOLU: ''Pevci'' neće promašivati šanse kao Vulvsi

V.M.

19. 08. 2023. u 08:40

DANAS ćemo od 18:30 gledati jedan od derbija Premijer lige kada Totenhem dočeka Mančester junajted (18:30).

МАНЧЕСТЕР СЕ ПРОВУКАО У ПРВОМ КОЛУ: Певци неће промашивати шансе као Вулвси

Foto Profimedia

U prestonici ćemo imati obračun ekipa koje su prikazala različite partije na premijeri. 

Totenhem je iznenadio svojom napadačkom, ofanzivivnom igrom koju će gajiti sa novim trenerom Postekogluom, ali problemi u odbrani i dalje postoje tako da golovi Romera i Emerson Rojala nisu bili dovoljni za tri boda protiv Brentforda (2:2). Ipak, dosta pozitivnih stvari australijanski stručnjak može izvući iz utakmice i deluje da se ''pevci'' nakon period nešto defanzivnijih igara vraćaju svom prepoznatljivom lepršavom stilu fudbala.

Džejms Medison će očigledno biti ''Bog i batina'' ove ekipe što je dokazao sa dve asistencije protiv Brentforda, a dosta pohvala za svoj nastup dobio je i Ivs Bisuma kojem je Postekoglu dao slobodu da pokaže sav svoj kvalitet koji nije uspevao da istakne pod trenerskom palicom Antonija Konte.

Ono što brine navijače ekipe iz Severnog Londona je to ko će zameniti Harija Kejna u vidu golgeterskog učinka jer Ričarlison nije oduševio u prvom kolu, a delovalo je ni da krilni tandem Son-Kuluševski i dalje nije na nivou.

Što se tiče Junajteda u njegovom taboru se verovatno i dalje pitaju kako su osvojili tri boda protiv Vulverhemptona. ''Crveni đavoli'' su slavili pogotkom Varana rezultatom 1:0, ali pokazano na terenu je bilo dosta diskutabilnog kvaliteta. Sigurno je da izostanak novog centarfora Hojlunda nije pripomogao, ali očekivalo se više od Junajteda.

Vulverhempton je propustio enorman broj šansi na ''Old trafordu'' i velike zasluge za pobedu današnjeg gosta idu Andreu Onani koji je bravurama na golu uspeo da sačuva svoju mrežu i opravda veliki novac uložen u njega preko leta (55 miliona evra). Ipak, vredi napomenuti da je Kamerunac napravio grešku u sudijskoj nadoknadi kada je pogrešno procenio let lopte i udario Sašu Kalajdžića, ipak na njegovu sreću sudija to nije okarakterisao kao penal i tri boda su ostala u Mančesteru.

Ako postoji neki klub protiv kojeg Junatjeda voli da igra to je Totenhem, na poslednjih pet međusobnih susreta savladao ga je četiri puta, a uz te trijumfe viđen je prošlosezonski remi (2:2 u Londonu).

Dobra vest za domaćina je to što će se Kristijan Romero koji je protiv Brentforda napustio teren nakon postizanja gola zbog udarca u glavu iako je to odbijao da uradi. Argentinac je jedan od najboljih štopera u ligi i bez njega Totenhem nije ista ekipa što se i videlo sa dva brza gola ''pčelica'' posle njegovog izlaska.

''Pevci'' će zasigurno biti bez Bentakura, Hila, Sesenjona i Forstera, dok će kod gosta odsustvovati Hojlund, Malasija, Dialo i Hiton, a pod upitnikom je drugi član štoperskog tandema Argentine, Lisandro Martinez.

Verujemo da će Totenhem pred punim tribinama napasti od prvog minuta ekipu Junjateda koja je sreću istrošila protiv Vulverhemptona i očekujemo da domaćin postigne bar jedan gol u prvom poluvremenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: D|1+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)