KARABAG SE NEĆE BRANITI: Legenda azerbejdžanskog fudbala napada Fince i u Helsinkiju

O. M.

17. 08. 2023. u 11:35

ŠAMPION Finske HJK Helsinki dočekuje prvaka Azerbejdžana Karabag u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica se igra na Bolt areni u Helsinkiju od 18 časova, a Finci jure zaostatak kod 1:2 iz prvog susreta.

КАРАБАГ СЕ НЕЋЕ БРАНИТИ: Легенда азербејџанског фудбала напада Финце и у Хелсинкију

Foto: Profimedia

HJK nije imao sreće na toj utakmici u Azerbejdžanu. Prvi gol Karabag je postigao u 55. minutu, Helsinki je izjednačio u 77. minutu, ali nisu izdržali pritisak, pa je Junior u 85. minutu postigao pobedonosni pogodak za Karabag.

Helsinki posle tog poraza nije igrao. Pre okršaja sa Karabagom, HJK je u domaćoj ligi deklasirao Marijhamn sa 4:2. U gostima su pobedili SJK sa 2:1, a kod kuće Ilves 1:0.

HJK je do ove faze kvalifikacija za Ligu Evrope došao preko dva meča protiv Moldea u borbi za Ligu šampiona. U prvoj utakmici Helsinki je pobedio 1:0, a u drugoj izgubio 2:0 i eliminisan je iz najelitnijeg takmičenja. U domaćoj ligi HJK je na drugom mestu, sa bodom manje od KuPS-a.

Karabag je najavio da u Helsinkiju neće braniti 2:1 iz prve utakmice. Azeri su u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona stigli posle eliminacije od poljskog Rakova u ligi šampiona. Posle pobede u prvom meču protiv Helsinkija, odigrali su meč drugog kola domaćeg šampionata u kome su savladali ekipu Turan sa 3:0. To je donekle oraspoložilo navijače koji su bili nezadovoljni posle poraza od Zire na startu.

Trener Karabaga, legendarni Gurban Gurbanov, neće moći da računa na usluge nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Marka Vešovića koji je već duže povređen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvote 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)