BALKANSKA KOLONIJA ČUVA GOL PREDNOSTI? ''Luda šuma'' juri preokret pred svojim navijačima

V.M.

17. 08. 2023. u 09:34 >> 09:34

LUDOGOREC će pred svojim navijačima pokušati da nadoknadi gol zaostatka protiv Astane u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope (20:00).

БАЛКАНСKА КОЛОНИЈА ЧУВА ГОЛ ПРЕДНОСТИ? Луда шума јури преокрет пред својим навијачима

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

''Luda šuma'' je u prvom meču povelu pogotkom Sundberga u 34. minutu, ali Astana je ubrzo poravnala rezultat preko Crnogorca Žarka Tomaševića. U drugom poluvremenu je viđena velika borba, timovi su bili ujednačeni na terenu, a jedini pogodak za potpuni preokret postigao je novopečeni fudbaler ''građana'', Aleksandar Marokin (54. minut).

Ludogorec ne blista u Evropi ove sezone i imaće dosta težak zadatak pred svojim navijačima. Svoju avanturu započeo je u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde je u prvom kolu bio bolji od Balkanija, ali nakon toga je u dramatičnom stilu izbačen od strane ljubljanske Olimpije. Nakon remija u Bugarskoj izgubio je sa 2:1 u Sloveniji, a tragičar je bio Kiril Despodov koji je u sudijskoj nadoknadi promašio jedanaesterac.

Domaćin je redovan učesnik Lige Evrope u kojoj nastupa već šest sezona zaredom, a ako uspe da preokrene večeras očekuje ga još teži zadatk u plej-ofu gde će se pobednik današnjeg dvomeča sastati sa Ajaksom.

Što se tiče domaćeg prvenstva, nakon poraza na otvaranju protiv Krumovgrada (1:3), Ludogorec je uhvatio zalet i ostvario tri uzastopne pobede, poslednja u nizu bila je ona nad CSKA Sofijom (3:0).

Sa druge strane, Astana je takođe evropsku odiseju započela u Ligi šampiona. U prvom kolu je savladala Dinamo iz Tbilisija (3:2), ali nakon toga je ubedljivo poražena od Dinama iz Zagreba ukupnim rezultatom 6:0. 

Kazahstanski prvak je takođe redovan učesnik evropskih takmičenja i ako bi večeras sačuvao prednost, osigurao bi put u Amsterdam i plasman barem u Ligu konferencija.

U redovima popularnih ''građana'' nalazi se veliki broj igrača sa ovih prostora poput Josipa Čondrića, Alekse Amanovića, Igora Ivanovića, kao i bivše uzdanice veznog reda Crvene zvezde, Dušana Jovančića, te se može reći da su prava balkanska kolonija,

Verujemo da će Ludogorec večeras slaviti pred svojim navijačima i odvesti meč barem u produžetke gde je sve moguće.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!