"ZMAJEVI" SE UZDAJU U TRADICIJU: Porto vraća šampionsku titulu u svoje vitrine

O. M.

14. 08. 2023. u 11:19

PRETPOSLEDNjA utakmica prvog kola portugalske Primeire igra se ovog ponedeljka na stadionu "Žoaim de Almeida Freitas" u Moreiri gde gostuuje vicešampion Porto.

ЗМАЈЕВИ СЕ УЗДАЈУ У ТРАДИЦИЈУ: Порто враћа шампионску титулу у своје витрине

FOTO: Tanjug/AP

"Zmajevi" će pokušati da vrate šampionsku titulu od Benfike, koja je proletos uspela da zaustavi njihove nalete i sačuva prvo mesto. "Orlovi" su prošlog vikenda, u uvodnom meču sezone osvojili i Superkup Portugala, savladavši Porto sa 2:0.

Porto se u prvenstvu uzda i u tradiciju, pošto već sedam godina niko u Portugalu nije uspeo da odbrani šampionsku titulu.

Zmajevi u novu sezonu ulaze pojačani španskim tandemom Niko Gonzales - Fran Navaro. prvi je stigao iz Barselone za osam i po miliona evra, a drugi iz Žil Visentea za sedam miliona. Otprilike polovinu novca za njih dvojicu (sedam i po miliona) obezbedila je prodaja Dijoga Leitea Union Berlinu, gde je defanzivac proveo i prošlu sezonu, na pozajmici.

Moreirense je prošlu sezonu proveo u drugom razredu portugalskog fudbala nakon što je prethodno ispao kroz baraž. Ekspresan povratak doneo je iskusni trener Paolo Alves koji je krajem sezone ulogu trenera prepustio nekadašnjem asistentu u Boavisti i Vizeli, Ruiu Borhesu.

Porto je pre dve godine pobedio ovde sa 1:0, a u istoj sezoni na svom stadionu "Dragao" sa 5:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)