BORJAN SE VRAĆA U LIGU ŠAMPIONA? Makabi želi da ponovi prošlogodišnji istorijski uspeh

O. M.

09. 08. 2023. u 13:42 >> 13:42

KVALIFIKACIJE za Ligu šampiona nastavljaju se ove nedelje, a u jednom od najuzbudljivijih mečeva zakazanih za sredu, Slovan u Bratislavi dočekuje Makabi iz Haife. Utakmica je na programu od 20.30 na "Nacionalnom stadionu".

БОРЈАН СЕ ВРАЋА У ЛИГУ ШАМПИОНА? Макаби жели да понови прошлогодишњи историјски успех

Foto: Profimedia

Obe ekipe su kvalifikacije počele od prvog kola.

Iako Slovan nije zabeležio nijedan poraz od starta nove sezone, uključujući i pripremne utakmice, rezultati ovog tima mogli su da budu i bolji. U prva dva ligaška meča Slovan je dva puta odigrao nerešeno. U prvoj utakmici, na gostovanju kod Košica, nije bilo golova, dok su protiv Banske Bistrice na svom terenu odigrali 2:2, iako su do samog kraja meča imali prednost.

Slična situacija je i u Evropi, gde je Slovan stigao do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali mnogo teže nego što se očekivalo. Nakon velike borbe protiv luksemburškog Esperanža i pobede u gostima od 2:0, usledio je dvomeč sa prvakom BiH, ekipom Zrinjskog iz Mostara. U prvom meču Slovan je u gostima pobedio sa 1:0. Iako je u revanšu slovački predstavnik imao prednost od 2:0 nakon 65 minuta igre, Zrinjski je iskoristio opuštenost protivnika i izjednačio.

Srećom po Slovake ostalo je 2:2, ali takav pad koncentracije u meču sa Makabijem mogao bi da bude koban, s obzirom na to da je tim iz Izraela mnogo kvalitetniji od Mostaraca.

Makabi je prošle sezone ostvario istorijski uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, pa će i i ove godine pokušati da ponove učinak i tako obraduju navijače i sve ljubitelje fudbala u Izraelu koji ima priliku da uđe u Top 15 na UEFA rejting listu i tako dobije i drugi tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Protivnik u prvom kolu kvalifikacija bio im je tim sa Malte, Hamrun, koji nije predstavljao visoku prepreku. Rezultat meča na Malti bio je 4:0 za Makabi, dok je meč u Haifi takođe završen pobedom izraelskog kluba od 2:1.

Makabi je nakon toga nastavio pobednički niz, savladavši Beitar Jerusalim u finalu Superkupa sa 3:1, nakon čega je usledio dvoboj u drugom kolu Lige šampiona, ovog puta protiv šampiona Moldavije Šerifa iz Tiraspolja. Iako je Šerif u prvoj utakmici pobedio sa 1:0, Makabi je u revanšu na svom terenu pobedio 2:1 i obezbedio produžetke u kojima je sa dva gola stigao do trećeg kola i duela sa Slovanom.

Svoje mesto među stativama gola Slovana zauzeće Bivši kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, dok se u prvih 11 očekuje i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: I0-1&II0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)