"STRŠLJENOVI" NAJVEĆA NEPOZNANICA ČEMPIONŠIPA: Kvins park rendžers večiti kandidat za ispadanje

O. M.

05. 08. 2023. u 08:05

VOTFORD će ugostiti KPR u prvom kolu engleskog Čempionšipa. Utakmica je zakazana za 16 časova na Vikaridž roudu u Votfordu, gradu nadomak zapadnog oboda Londona.

СТРШЉЕНОВИ НАЈВЕЋА НЕПОЗНАНИЦА ЧЕМПИОНШИПА: Квинс парк ренџерс вечити кандидат за испадање

Foto Profimedia

Mnogo je nepoznanica kada je reč o potencijalu "stršljenova" i njihovim šansama u sezoni 2023/24. Razlog tome leži u brojnim kadrovskim promenama, od kojih je najznačajnija, ali ne i najneobičnija kad je Votford u pitanju, smena trenera. Nekadašnji mladi reprezentativac Francuske Valerijen Ismael je deseti čovek na klupi "stršljnova" za tri po godine, a samo se Sisko munjoz zadržao duže od pola godine na užarenoj klupi.

Samo u prošloj sezoni prodefilovala su trojica. Počeo je Rob Evans, nastavio Slaven Bilić, a sezonu kraju priveo Kris Vajlder koji je, paradoksalno, imao najlošiji učinak.

Što se tiče igračkog kadra, Votford su pojačali Tom Ins, nekadašnja velika nada Liverpula i sin slavnog Pola Insa, koji je došao iz Redinga za neutvrđenu svotu novca; Riz Hili iz Tuluze, odnosno Džejk Livermor iz Vest broma kao slobodni igrači; dok su na pozajmice stigli Džamal Luis iz Njukasla, Mateus Martins iz Udinezea i Georgij Čakvetadze iz Genka.

Otišli su najbolji - Žoao Pedro u Brajton za 30 miliona funti, a Ismaila Sar za duplo manju sumu u Olimpik iz Marselja.

Kladionice Votfordu predviđaju sredinu tabele, gde je završio i prošlu sezonu, na deobi 11. i 12. pozicije sa 63 boda. 

S druge strane, Kvins park rendžersu se prognozira ispadanje, što je sudbina koju su "policajci" za dlaku izbegli u prošloj sezoni kada im je više pomogla činjenica da su Reding i Vigan kažnjeni oduzimanjem bodova nego njihova bolja sezona od pomenutih ekipa. Tek u poslednjih nekoliko dana Roteram je izbio na prvo mesto glavnih kandidata za ispadanje, ali je KPR "siguran drugi", dok se Plimutu predviđa ekspresan povratak u Ligu jedan kao trećem putniku.

Menadžer Geret Ejnsvort okarakterisan je kao najslabija karika u KPR-u i glavni razlog loših igara ove ekipe. Pod njegovim vođstvom, od februara ove godine, samo je Reding, pomiren sa sudbinom zbog oduzimanja bodova, osvojio manje bodova u  tom periodu Čempionšipa prošle sezone - devet naspram 11 Kvins par rendžersa.

Ali to nije ništa novo za "hupse" kojima će ovo biti deveta uzastopna sezona u kojoj ih otpisuju i sele u Ligu jedan. Nije pomoglo ni što je KPR u jednoj od predsezonskih utakmica doživeo debakl u porazu 0:5 od trećeligaša Oksford junajteda.

Malo ohrabrenje za navijače KPR pred ovaj meč je istorija međusobnih susreta sa Votfordom. poslednjih sedam prvenstvenih okršaja "stršljenovi" ne znaju za pobedu, skor je 5-2-0 u korist KPr, a za to vreme Votford je ostavario jedan trijumf u osmini finala FA kupa (2019. godine)  i jedan u prijateljskoj predsezonskoj utakmici. 

S druge strane, votford je izgubio samo jednom na otvaranju sezone u poslednjih 16 godina 8devet pobeda i šest nerešenih).

Najznačanije promene u timu KPR u odnosu na prošlu sezonu su dolazak bosanskog golmana Asmira Begovića iz Evertona i odlazak defanzivca Roberta Dikija u Bristol siti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)