KO ĆE NA MEGDAN ARISU? Poljaci i Azerbejdžanci žele u Ligu šampiona

O. M.

02. 08. 2023. u 11:23

FUDBALERI Karabaga dočekuju ekipu Rakova u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se igra na "Azersun areni" u prestonici Azerbejdžana Bakuuu od 18 časova.

КО ЋЕ НА МЕГДАН АРИСУ? Пољаци и Азербејџанци желе у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Prvi meč u Čestohovi završio se pobedom poljskog šampiona od 3:2. Pobedonosni gol za domaćina postigao je Kitel u prvom minutu nadoknade vremena, nakon što je azerbejdžanski šampion golovima u 73. i 75. minutu anulirao početnih 2:0 za Poljake.

Karabag već deceniju dominira u Premijer ligi Azerbejdžana, osvajajući titulu prvaka u devet od poslednjih deset godina. Ove sezone su glavni favoriti da nastave u istom ritmu.

Međutim, Karabag se može pohvaliti i zavidnim uspehom na evropskoj sceni, postižući zapažene rezultate tokom godina. Prethodne sezone bili su veoma blizu plasmana u osminu finala Konferencijske lige, ali su eliminisani od Genta na penale posle veoma neizvesnog dvomeča.

U svih osam dosadašnjih učešća u kvalifikacijama nikada nisu zaustavljeni pre trećeg kola.

S druge strane, Rakov je klub koji je prvi put učestvovao u evropskim takmičenjima u sezoni 2021/22, a te kao i naredne godine ispadali su u plej-ofu za Ligu konferencija.

Ipak, aktuelni šampion Poljske je odlično ušao u ovu sezonu. Osvojili su prva tri boda u Ekstraklasi savladavši Jageloniju sa 3:0 na svom terenu. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisali su Floru ukupnim rezultatom 4:0.

Zanimljivo je da su ove dve ekipe odigrale jedan prijateljski meč u januaru kada je Rakov pobedio sa 3:0.

Pobednika ovog dvomeča u trećem kolu kvalifikacije čeka prvak Kipra Aris iz Limasola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon