SRBI ''NOSE'' PANATINAIKOS U LIGU ŠAMPIONA: Prepune tribine ''Apostolos Nikolaidis'' stadiona su prevelik zalogaj za viceprvaka Ukrajine

V.M.

01. 08. 2023. u 11:38 >> 11:39

VEČERAS od 19 časova Panatinaikos će pred svojim navijačima pokušati da održi prednost koju je zaradio u prvom susretu sa Dnjeprom.

СРБИ НОСЕ ПАНАТИНАИКОС У ЛИГУ ШАМПИОНА: Препуне трибине Апостолос Николаидис стадиона су превелик залогај за вицепрвака Украјине

Foto: Profimedia

Pre sedam dana viđena je dosta ujednačena utakmica, ipak, grčki predstavnik je bio smireniji u realizaciji, iskoristio je sve svoje šanse i slavio sa 3:1. Golove za ''zelene'' su postigli Šporar, Đuričić i Joanidis, dok je poraz ublažio Tančik.

Prošle sezone, Panatinaikos našeg Ivana Jovanovića je vodio velike bitke u grčkom prvenstvu, bio je na prvom mestu veći deo takmičenja, ali je na kraju ipak ostao praznih ruku i titulu je osvojio AEK.

Tokom leta, domaćin je zadržao nukleus tima i doveo par pojačanja od kojih se najviše ističe Toni Vilhena koji je plaćen tri miliona evra Espanjolu, a pored njega dovedena su i dva srpska fudbalera. Filip Đuričić je pogotkom odmah dokazao da će doprineti dosta viceprvaku Grčke, a svoju priliku da se dokaže čeka i Filip Mladenović koji je pojačao klub nakon isteka ugovora sa Legijom.

Prošlog leta ''zeleni'' se nisu lepo proveli u Evropi jer su ispali već u kvalifikacijama za Ligu konferencija, bolja od njih bila je Slavija iz Praga.

Panatinaikos je na pripremama upisao pet pobeda na sedam odigranih utakmica i izabranici Ivana Jovanovića su orni da finalistu Lige šampiona iz sezone 1970/71. vrate u najelitnije evropsko takmičenje iz kojeg izostaju već 13 godina.

Pošto je prošle sezone bio bolji od Dinama iz Kijeva i Zorje iz Luganska, gost je zauzeo drugo mesto u ukrajinskoj Premijer ligi i na taj način je zajedno sa šampionom Šahtjorom iz Donjecka obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dosta je dobro igrao na pripremama, ostvario je četiri pobede uz remi, ali tu formu nije uspeo da prenese na otvaranje sezone i danas će morati da juri veliki zaostatak pred vatrenom publikom na stadionu ''Apostolos Nikolaidis''.

Dnjepar je imao solidnu evropsku kampanju protekle godine, iznenadio je mnoge prošavši svoju grupu, ali njegova odiseja se završila odmah u šesnaestini finala gde ga je zaustavio AEK iz Larnake.

Verujemo da će PAO ''umrtviti'' meč i mirno privesti ovaj dvomeč kraju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|0-1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)